Търсене  
Търсите работа?
Механик-настройчик
Арома АД
гр.София

По традиция, помощният персонал и продавач-консултантите са най-търсените професии в големите български градове. Това дава отлични възможности за реализация за много хора, като им позволява да получат прилично възнаграждение.

Какви качества трябва да притежавате за продавач-консултант

Макар и да е подценявано от мнозина, това поле на работа изисква доста качества от страна на работещите. Много често изискваните от продавачите и помощния персонал качества не са свързани с образование и квалификация, а са по-скоро от личностен характер. Сред най-търсените са:

Какви свободни позиции може да открием в раздела

Най-често се срещат свободни места за продавач-консултант в големите вериги на хранителните магазини в страната. Големите градове като София, Варна и Пловдив постоянно изпитват недостиг на кадри, с които да се запълнят свободните места в най-големите хранителни магазини и хипермаркети.

Често се срещат също свободни места в магазините за облекло. В зависимост от сферата, могат да се търсят предимно мъже или предимно жени, като се отдава значение на това кой би бил по-полезен на потребителите.

Какви са предимствата на тази сфера

Както всяка друга сфера, и тази също си има  своите предимства. Като най-голямо трябва да се отбележи това, че във всички по-големи градове на страната се предлагат многобройни свободни позиции в тази област.

В повечето случаи, работните заплати трудно могат да се обобщават, тъй като варират в доста големи граници. Те най-често се определят от сектора, от чиято област произлиза стоката, която продавач-консултантът предлага.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg се очерта като мястото, на което можете да намерите най-голям брой обяви за свободни работни места. Тук можете да откриете по нещо във всяка една област, без значение от вашите пол, възраст, образование и квалификация.

Сред обявите за работа обаче най-многобройни са именно тези, които се целят към запълване на свободните позиции за продавач консултанти. Съответно, най-голям е броят на местата в София, Пловдив, Варна и Бургас.