Често задавани въпроси - Информация за кандидати
Публикувано от: Zaplata.bg
19 Февруари, 2019 г.
Често задавани въпроси - Информация за кандидати
Снимка: shutterstock

Как мога да се регистрирам в Zaplata.bg❓

✅ За да създадете профил е необходимо да попълните формата за регистрация, в раздел "Кандидати" на Zaplata.bg. Трябва да въведете правилно име, фамилия, имейл и парола (комбинация от малки латински букви и цифри).


Възможно ли е да кандидатствам без да имам регистрация❓

✅ Може, но е необходимо да прикачите файл със своята автобиография и да го изпратите директно към работодател, чрез бутон "Кандидатствай". Необходимо е да попълните всички задължителни полета и да прикачите файл със СВ (максимум 1Mb, позволени формати: .pdf, .doc, .docx, .odt, .fodt)


Какво е необходимо да направя, за да създам автобиография❓

✅ Zaplata.bg е предоставила форма за максимално улеснение на кандидатите, които желаят да създадат автобиография. Необходимо е да следвате стъпките, като добавите лична информация, професионален опит, снимка, образование, курсове и сертификати, умения и компетенции. Необходимо е първо да попълните раздела с лична информация, за да ви допусне до следващите раздели (не може да съществува автобиграфия без лична информация).


Как да създам мотивационно писмо и да го изпратя на работодател❓

✅ Препоръчваме Ви да създадете мотивационно писмо от профилът ви в Zaplata.bg. По този начин Вие ще бъдете сигурни, че излагате мотивите си за работното място и за конкретна компания, в която желаете да работите- защо искате да станете част от екипа и с какво сте по- добри от останалите кандидати. В никакъв случай не трябва да бъдат използвани шаблонни мотивационни писма.


По какъв начин мога да кандидатствам за определена обява❓

✅ За да направите това, е необходимо да попълните формата за кандидатстване и да прикачите Вашето CV, ако сте кандидат без регистрация. Ако имате регистрация, чрез профила си в Zaplata.bg е максимално лесно и удобно да достигне Вашата кандидатура до работодателя.


В случай, че забравя паролата си за акаунта в Zaplata.bg, какво трябва да направя, за да я възстановя❓

✅ Ако забравите паролата си, е необходимо да изпишете Вашия имейл адрес в поле „Забравена парола“, след което ще получите линк от Zaplata.bg за възстановяване на достъпа до Вашия профил. В случай, че не получите имейл с нова парола, може да се свържете с администратор на Zaplata.bg.


Изпратих грешно CV. Как мога да го коригирам, без то да бъде видяно от работодател❓

✅ Ако сте изпратили грешно CV и не желаете работодателят да разгледа вашата кандидатура, може да оттеглите автобиографията си. Имате възможност да кандидатствате по същата обява, но с друг имейл адрес (друга регистрация).


Каква информация е необходима, за да попълня правилно профила си в Zaplata.bg❓

✅ Необходимо е да въведете - име, фамилия, имейл и парола (комбинация от малки латински букви и цифри).


Опитах да кача снимка в CV-то си, но не ми позволява. Каква може да е причината❓

✅ Възможно е снимката, която искате да качите да не отговаря на изискванията - или е по-голяма, или не е в нужния формат.


Преди известно време изтрих профила си, но искам отново да го възстановя. Как става това❓

✅ За да бъде възстановен профилът ви в Zaplata.bg, е необходимо да се свържете с администратор на сайта. Необходимо е да предоставите Вашите имена и имейл адрес.


Имат ли останалите работодатели достъп до моите данни❓

✅ Работодателите нямат достъп до Вашите данни. В профилът на всеки работодател е указано коя информация е публична, и коя е достъпна само за администраторите и за него.


Кандидатствах по няколко обяви за работа, но не си спомням в кои компании и на какви позиции. Как мога да проследя по кои обяви съм кандидатствал❓

✅ Профилът Ви в Zaplata.bg позволява да следите хронологията на кандидатсванията Ви. По този начин имате и възможност да оттеглите кандидатурата си, по дадена обява.


Искам да знам, дали обявите за работа се проверяват преди пускането им❓

✅ Обявите се проверяват от администратор на Zaplata.bg, преди да бъдат публикувани, както и след всяка редакция. Zaplata.bg не толерира текстове с дискриминационно съдържание.


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »