Работник - кухня
- Извършва предварителна подготовка на продуктите за определена рецепта на ястие за пряка консумация под ръкодството на главен готвач.
- Доставя продуктите от склада.
- Отговаря за качествената първична обработка на плодове, зеленчуци и при необходимост тяхното нарязване ръчно или машинно.
- Събира и изнася отпадъците и амбалажа.
- Пренася почистените продукти от отделението за първична обработка в кухнята за по-нататъшна обработка.
- Поддържа висока производствена и лична хигиена на работното място съгласно санитарните изисквания
- Измива използваната кухненска посуда в миялното помещение.
- Да спазва правилата за безопасност и здраве при работа, инструкциите за противопожарна защита и санитарно-хигиенните изисквания в кухнята.
- Да знае начина за действие и работа с наличните противопожарни уреди и тяхното месторазположение.
- Да знае пътищата и изходите за евакуаиция от обекта.