Какво?
Всички Авиация и летища Автомобили, Автосервизи, Бензиностанции Административни дейности Архитектура, Строителство и Градоустройство Банково дело и Финанси Бизнес, Консултантски услуги Военна дейност Детегледачки и Домашни помощници Дизайн, Криейтив, Видео и Анимация Държавна администрация Енергетика Застрахователна дейност Здравеопазване (Медицински работници) Изкуство, Развлечение, Промоции Инженерни дейности Контакт центрове (Call Centers) Логистика, Спедиция Маркетинг, Реклама, PR Медии Морски и Речен Транспорт Научна и изследователска дейност Недвижими имоти Образование, Курсове Охрана Почистване и грижи за дома/офиса Право, Юридически услуги Преводи Производство Ремонт, Сервиз, Поддръжка Ресторанти, Заведения Салони за красота Селско и горско стопанство Спорт, Кинезитерапия, Рехабилитация Счетоводство, Одит Телекомуникации Туристически агенции Търговия, Продажби - (Продавачи и помощен персонал) Търговия, Продажби - (Управители и експерти) Фармация Хотели Човешки ресурси Шофьори и куриери Друго
Добавено в твоите Избрани обяви

Добавено в Избрани
от 4500 до 5500 лв. бруто
гр.Пазарджик / днес
Добавено в Избрани
от 4400 до 5500 лв. бруто
Германия / 02 Юни
Добавено в Избрани
от 6200 до 9000 лв. бруто
Швеция / 02 Юни
Добавено в Избрани
от 4400 до 5400 лв. бруто
Испания / 02 Юни
Добавено в Избрани
от 2100 до 2200 лв. бруто
гр.София / 02 Юни
Добавено в Избрани
гр.София / 02 Юни
Добавено в Избрани
от 1800 до 1900 лв. бруто
гр.София / 02 Юни
Добавено в Избрани
Холандия / 02 Юни
Добавено в Избрани
от 1400 до 1600 лв. бруто
с.Герман / 02 Юни
Добавено в Избрани
гр.София / 02 Юни
Добавено в Избрани
гр.София / 01 Юни
Добавено в Избрани
гр.София / 01 Юни
Добавено в Избрани
от 5900 до 7200 лв. бруто
гр.София / 01 Юни
Добавено в Избрани
от 4000 до 5000 лв. бруто
Великобритания / 01 Юни

Пълен работен ден

Според българското законодателство зает на пълен работен ден е всеки човек, който работи на 40 часова работна седмица, което в условията на 5 работни дни се равнява на средно 8 часа на ден. На тази база се определя и размерът на минималната работна заплата, който към 2018-та година е 510 лева, а за 2019-та година възлиза на 560 лева.

Колко са осигуровките за 8 часов работен ден

Към декември 2018 година, осигуровките от страна на работника при заетост на осем часов работен ден са 23.78% от сумата, върху която го осигуряват. Едновременно с това, дължимите осигуровки от страна на работодателя в условията на пълен работен ден са 18.92%.

Процентите са постоянни, тоест те не се променят във времето. По този начин трудещият се може лесно да добие ясна представа, дори и в условията на промяна на минималната работна заплата.

Каква отпуска ни се полага по закон

Полагаемата платена годишна отпуска може да варира в широки граници, което от своя страна се определя от категорията труд на заетото лице. Всички заети имат право на 20 работни дни, които обаче им се полагат след като са прослужили осем месеца, без значение дали на едно или на повече работни места.

Някои групи и категории служители имат право на по-голям брой дни, което се определя от закона. В тази група например попадат лица, които все още не са навършили пълнолетие, както и хората с повече от 50% инвалидност.

Допълнителен отпуск получават и хора, които упражняват своята професия в условията на вредна за физическото, психическо или емоционално здраве среда. В закона са упоменати и други случаи, в които служител може да получи допълнителен брой платени дни, в които да отсъства от работното си място.

Какви обяви можем да открием в раздела

В този раздел можете да намерите огромен брой обяви за работа, като съответно тук влиза преобладаващата част от предложенията на пазара. Наличните свободни места са в различни сфери и са насочени към кандидати с различни умения, образование и квалификация.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Има многобройни предимства в това да се възползвате от Zaplata.bg като свой партньор в търсенето на мечтаната позиция. Тук можете да намерите по-добри възможности за реализация, по-атрактивни условия на труд, както и възможности, водещи до получаване на по-добри заплати и по-малко натоварване. Тук ще можете:

  • да намерите ново място;
  • да повишите своя жизнен стандарт;
  • да се свържете с работодатели;
  • да добиете реална представа за своите възможности и тяхната стойност на пазара.

Препоръчани компании:

Полезни статии:

Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Обяви по Email

След натискането на бутона "Абонирай ме", ще Ви изпращаме новите обяви по този филтър на посочения email и ще запазим филтъра в меню "Моите обяви по филтър", откъдето може да го редактирате или изтриете по-късно.