Търсене  
Търсите работа?
Служител в склад/order picker
ОТТО Уърк Форс България ЕООД
Холандия

Пълен работен ден

Според българското законодателство зает на пълен работен ден е всеки човек, който работи на 40 часова работна седмица, което в условията на 5 работни дни се равнява на средно 8 часа на ден. На тази база се определя и размерът на минималната работна заплата, който към 2018-та година е 510 лева, а за 2019-та година възлиза на 560 лева.

Колко са осигуровките за 8 часов работен ден

Към декември 2018 година, осигуровките от страна на работника при заетост на осем часов работен ден са 23.78% от сумата, върху която го осигуряват. Едновременно с това, дължимите осигуровки от страна на работодателя в условията на пълен работен ден са 18.92%.

Процентите са постоянни, тоест те не се променят във времето. По този начин трудещият се може лесно да добие ясна представа, дори и в условията на промяна на минималната работна заплата.

Каква отпуска ни се полага по закон

Полагаемата платена годишна отпуска може да варира в широки граници, което от своя страна се определя от категорията труд на заетото лице. Всички заети имат право на 20 работни дни, които обаче им се полагат след като са прослужили осем месеца, без значение дали на едно или на повече работни места.

Някои групи и категории служители имат право на по-голям брой дни, което се определя от закона. В тази група например попадат лица, които все още не са навършили пълнолетие, както и хората с повече от 50% инвалидност.

Допълнителен отпуск получават и хора, които упражняват своята професия в условията на вредна за физическото, психическо или емоционално здраве среда. В закона са упоменати и други случаи, в които служител може да получи допълнителен брой платени дни, в които да отсъства от работното си място.

Какви обяви можем да открием в раздела

В този раздел можете да намерите огромен брой обяви за работа, като съответно тук влиза преобладаващата част от предложенията на пазара. Наличните свободни места са в различни сфери и са насочени към кандидати с различни умения, образование и квалификация.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Има многобройни предимства в това да се възползвате от Zaplata.bg като свой партньор в търсенето на мечтаната позиция. Тук можете да намерите по-добри възможности за реализация, по-атрактивни условия на труд, както и възможности, водещи до получаване на по-добри заплати и по-малко натоварване. Тук ще можете: