Търсене  
Търсите работа?
Служители в магазин за мода - дрехи и аксесоари
Изи Консулт ООД
гр.София

Макар и да бива разглеждана от много хора с известна доза скептицизъм, сезонната заетост дава на много хора шанс да спестят малко финансови средства. За други решава поне временно паричните трудности.

Приемана или отхвърляна, този тип заетост е много ефикасен начин за справяне с бедността, с безработицата и позволява на хората да съберат опит и стаж в определена сфера.

Какво представлява сезонната работа

Сезонната работа е вид временна заетост, която може да продължи няколко седмици или месеца. Има определени сектори, в които този тип заетост е разрешена и се стимулира, като един от тях е туристическата индустрия. Най-често се ползва от работодатели в:

Всеки знае и разбира, че работодателите по летните и зимните курорти няма как да задържат своите служители целогодишно, освен в редки случаи, в които заведението за настаняване или хранене функционира през цялата година.

Какви са предимствата

Сезонната работа може да бъде много подходяща за вас и да има доста предимства, в случай, че сте в някоя от съответните социални групи в обществото. Тя може да бъде безкрайно подходящо решение за учащи и студенти.

Освен това, тя дава възможност на хора, които да трайно безработни, поне временно да решат своя проблем благодарение на свободните позиции. Така те ще могат да получат поне няколко работни заплати, които ще им бъдат от голяма полза.

За какво трябва да внимаваме

Ако планирате да започнете сезонна работа, трябва да имате предвид някои особености на този тип заетост. Тук става дума за това, че повечето договори са временни и лесно могат да бъдат прекратени от работодателя.  

Имайте предвид, че след края на лятото (ако например работите в морските курорти) вашият работодател ще трябва да ви освободи.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Ако търсите сезонна заетост, в Zaplata.bg ще намерите повече обяви за работа, отколкото можете дори да си представите. Обикновено офертите за сезонна заетост са доста често срещани, но тук техният брой е наистина огромен.

Ако искате да запълните лятната си ваканция пълноценно, ако желаете да съберете пари за следващия семестър, тогава сезонната работа е идеална за вас. Тя ще ви даде възможност да спестите пари, но без да имате ангажимент след края на сезона.