Търсене  
Търсите работа?
Служител/ка производство
ОТТО Уърк Форс България ЕООД
Холандия

Туристически агенции

С нарастване на популярността на България като туристическа дестинация, неминуемо се увеличава и броя на туристически агенции и работата на туроператорите.

Ако имате образование в сферата на туризма или друго подходящо икономическо образование, ако владеете езици и умеете да работите с компютър, на страниците на Zaplata.bg можете да откриете голямо разнообразие от предложения за работа.

Тур агенти, консултанти, туристически представители, екскурзоводи и още много други са само малка част от списъка на търсените професии. Възможностите за развитие в кариерата са доста добри, а трудовото възнаграждение е доста гъвкаво.

Какво представляват туристическите агенции

Работата в туристическите агенции е изключително атрактивна, тъй като последните изпълняват посредническа функция и не отговарят за изработването на туристическия продукт.

Работата на подобно място изисква много добри комуникативни умения на служителите, което да съчетано с владение на езици и умение да се представи туристическия продукт по един възможно най-атрактивен начин.

Работата на подобно място изисква много добри комуникативни умения на служителите, което да съчетано с владение на езици и умение да се представи туристическия продукт по един възможно най-атрактивен начин.

Работата в тази сфера на туризма има изключителното предимство да не е сезонна, тъй като офертите за различните дестинации по света се променят през всеки следващ сезон, но за разлика от заетостта в хотелиерството, тук не се наблюдава концентрация през определен сезон.

Туристическите агенти имат многостранни задължения, които могат да включват както работа в офис, така и необходимост да се пътува до различни места по работа. Обикновено, обаче, се работи на фиксирано работно време в офис.

Какви езици са за предпочитане

Винаги е добре да знаем чужди езици, макар че едни определено са по-предпочитани от други. През последните години се затвърждава тенденцията, според която английският е задължителен.

Освен него много важно място заемат немски и руски, които предлагат много добри възможности за реализация. Причината е, че голяма част от пристигащите у нас туристи са от рускоезичен и немскоезичен пазар.

Нараства постоянно търсенето на други езици като френски, испански и италиански, както и азиатски езици като китайски. Причината е нарастващата популярност на България на азиатския пазар.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg ни помага като ни дава възможност да се запознаем с цялостното предлагане на работни места на пазара, в това число до всички туристически агенции и до това, което се търси в тази сфера.

Сред свободните позиции, които ще откриете в Zaplata.bg, се открояват:

При нас можете да се запознаете с изискванията на работодателите, да позиционирате себе си и да добиете реална представа за своите умения.