Катeгории
Добавено в твоите Избрани обяви

Обяви за Работа за ИТ - Разработка/поддръжка на софтуер

Добавено в Избрани
от 5000 до 6000 лв. бруто
България / 20 Май
Добавено в Избрани
от 2000 до 2800 лв. бруто
гр.Варна / 16 Май
Добавено в Избрани
от 3000 до 5000 лв. бруто
гр.София / 16 Май
Добавено в Избрани
от 4000 до 6000 лв. бруто
гр.София / 10 Май
Добавено в Избрани
от 4000 до 6000 лв. бруто
гр.София / 10 Май
Добавено в Избрани
от 1000 до 1500 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 2000 до 4000 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 3000 до 4500 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 7000 до 10000 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 5000 до 6000 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 5500 до 6000 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 5000 до 6000 лв. бруто
гр.София / 08 Май
Добавено в Избрани
от 1000 до 2000 лв. бруто
гр.Пловдив / 07 Май
Добавено в Избрани
от 1000 до 2000 лв. бруто
гр.Пловдив / 07 Май
Добавено в Избрани
от 3000 до 4000 лв. бруто
гр.София / 02 Май
Добавено в Избрани
от 3000 до 4000 лв. бруто
гр.Пловдив / 02 Май
Добавено в Избрани
от 2500 до 3000 лв. бруто
гр.София / 02 Май
Добавено в Избрани
от 2500 до 3000 лв. бруто
гр.София / 02 Май

Днес една от най-добре платените професии в България е тази на разработчиците на софтуер. Тя се търси основно в големите градове на страната, най-вече в София, Варна и Пловдив.   

Много от компаниите, които използват услугите на родните специалисти са от други страни в Европа и извън нея.

Какво правят разработчиците на софтуер

Разработчиците на софтуер са програмисти, които създават продукти с помощта на различни програмни езици. Сред най-известните са JavaScript, PHP, Python, Java, C, C++ и много други.

Различните програмни езици се отличават с различно ниво на сложност и разнообразно приложение.

Със своята работа, програмистите са полезни по редица начини, а техните продукти се използват във всички сфери на обществения живот. Разработчиците създават системи, които след това се ползват от администратори в различни сфери и сектори на икономиката.

Какво образование ни е нужно

Макар че за да работите като софтуерен разработчик висшето образование не е напълно задължително, все пак то е допълнителен плюс. Наличието на такова ще ви помогне да бъдете по-конкурентни, особено когато по даден проект кандидатстват по-голям брой специалисти.

Въпреки това, не са редки случаите, в които хора с необходимите качества могат да бъдат ангажирани, дори и ако не притежават съответния сертификат или диплома в тази област. Тук се подчертава това, че на първо място се поставят уменията.

Какви свободни позиции може да открием в раздела

В този раздел на Zaplata.bg можете да откриете голямо разнообразие от свободни позиции в областта. Проблемът е, че макар и многобройни, свободните места се заемат трудно, тъй като към кандидатите се отправят специфични критерии.

Те трябва да отговарят на високи изисквания, които далеч не се изчерпват с наличието на инженерно образование в областта на високите технологии. Отдава се огромно значение и на опита, тъй като този тип заетост изисква много високо ниво на практически умения.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg е най-големият сайт за търсене и предлагане на работа в страната. Той ни дава изключителната възможност да намерим най-подходящите за нас обяви за работа.

Ако не сте удовлетворени от настоящата си работа или търсите проект, по който да работите, тук можете да намерите всичко това. Ще откриете фирми, които предлагат атрактивни заплати, както и привлекателни условия на труд. Zaplata.bg ни помага по следните начини:

  • позволява ни да се запознаем с възможностите на пазара;
  • можем да сравним своите умения с тези на конкуренцията;
  • можем да сравним различните оферти от фирми, които търсят специалисти;
  • имаме възможност да се свържем с работодател и да уговорим интервю за работа.

Разгледайте още:

Работа за библиотекари Обяви за работа за лесоинженери Строителство в Финландия заплащане

Препоръчани компании:

Полезни статии:

Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Обяви по Email

След натискането на бутона "Абонирай ме", ще Ви изпращаме новите обяви по този филтър на посочения email и ще запазим филтъра в меню "Моите обяви по филтър", откъдето може да го редактирате или изтриете по-късно.