Търсене  
Търсите работа?
МЕНИДЖЪР ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ/HR MANAGER
АЛФА КОНСУЛТ БГ-19 ООД
гр.Русе

Днес една от най-добре платените професии в България е тази на разработчиците на софтуер. Тя се търси основно в големите градове на страната, най-вече в София, Варна и Пловдив.   

Много от компаниите, които използват услугите на родните специалисти са от други страни в Европа и извън нея.

Какво правят разработчиците на софтуер

Разработчиците на софтуер са програмисти, които създават продукти с помощта на различни програмни езици. Сред най-известните са JavaScript, PHP, Python, Java, C, C++ и много други.

Различните програмни езици се отличават с различно ниво на сложност и разнообразно приложение.

Със своята работа, програмистите са полезни по редица начини, а техните продукти се използват във всички сфери на обществения живот. Разработчиците създават системи, които след това се ползват от администратори в различни сфери и сектори на икономиката.

Какво образование ни е нужно

Макар че за да работите като софтуерен разработчик висшето образование не е напълно задължително, все пак то е допълнителен плюс. Наличието на такова ще ви помогне да бъдете по-конкурентни, особено когато по даден проект кандидатстват по-голям брой специалисти.

Въпреки това, не са редки случаите, в които хора с необходимите качества могат да бъдат ангажирани, дори и ако не притежават съответния сертификат или диплома в тази област. Тук се подчертава това, че на първо място се поставят уменията.

Какви свободни позиции може да открием в раздела

В този раздел на Zaplata.bg можете да откриете голямо разнообразие от свободни позиции в областта. Проблемът е, че макар и многобройни, свободните места се заемат трудно, тъй като към кандидатите се отправят специфични критерии.

Те трябва да отговарят на високи изисквания, които далеч не се изчерпват с наличието на инженерно образование в областта на високите технологии. Отдава се огромно значение и на опита, тъй като този тип заетост изисква много високо ниво на практически умения.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg е най-големият сайт за търсене и предлагане на работа в страната. Той ни дава изключителната възможност да намерим най-подходящите за нас обяви за работа.

Ако не сте удовлетворени от настоящата си работа или търсите проект, по който да работите, тук можете да намерите всичко това. Ще откриете фирми, които предлагат атрактивни заплати, както и привлекателни условия на труд. Zaplata.bg ни помага по следните начини: