Помощник-готвач
Ръководи, организира и координира производствената дейност в кухнят
Разпределя работата към работника в кухня и следи за изпълнението й.
Спазва утвърдената технология при производството на готварска продукция, рецептурите за състава, количеството и качеството на влаганите продукти.
Разработва съвместно с медицинската сестра, Домакин меню, като се съобразява с наличните продукти и нормативните изискванията за хранене на децата.
Следи за хранителни продукти по време, асортимент, количество и качество.
Организира оптималното съхраняване на хранителните продукти, отговаря за ефективното използване на суровините, контролира спазването на установените в рецептурите разходни норми, отговаря за навременното приготвяне на готварската продукция в предвидения асортимент и количество.
Отговаря за правилното съхраняване на готварската продукция, за хранителните свойства, грамажа и температурата на предлаганите ястия.
Следи за санитарно-хигиенното състояние на помещенията и готварските уреди.