Търсене  
Търсите работа?
Продавач-консултант
Домашна кухня ЕООД
гр.София

Какво трябва да знаем за работата като сервитьори в София

Тя не е за всеки. За някои е просто временна заетост, но има и такива, за които е по-скоро призвание. И това си личи.

Какви са предимствата на длъжността

Какви умения са нужни

На първо място, важно е да сте наясно със спецификите на професията. Предимство винаги имат тези кандидати, които са преминали през обучение за сервитьори. Добре е да сте наясно какъв е протоколът за сервирането на различните блюда, прибори и напитки.

От първостепенно значение е също и умението за общуване. Абсолютно задължително за всеки в професията е да бъде добър психолог, любезен домакин, отзивчив и усмихнат събеседник. Но всичко това – без да натрапва присъствието си. Важно е и умението да запазва спокойствие и усмивка дори и в напрегнати моменти, както и при нелюбезни клиенти.

Чуждите езици също са изключително важни. Сред посетителите на ресторантите и заведенията в София всекидневно има стотици чужденци. Вие трябва да умеете да водите безпроблемен разговор и да ги обслужите максимално професионално. Английският е задължителен, вторият чужд е допълнително предимство.

Добрата физическа форма също е във ваш плюс. Позицията е доста натоварваща, свързана е с много ходене и умора в края на всяка смяна. Бъдете подготвени.

Какви свободни позиции за София ще открием

Градът, в който е събрана най-представителната част от България, предлага изобилие от заведения. Всяко от тях има нужда от своя квалифициран и мотивиран персонал:

За някои от позициите се изискват опит и квалификация, други приемат и служители без опит, които се обучават в движение. Ако сте набелязали тази професия.

Какво препоръчват от Zaplata.bg

Дори и да смятате, че това е просто временно занимание, важно е да бъдете максимално мотивирани. От това зависи не само вашето заплащане, но и чувство за удовлетвореност в края на деня. Професията „сервитьор“ има своите тънкости и предизвикателства. Готови ли сте за тях? Добрите свободни места ви очакват в нашите обяви!