Търсене  
Търсите работа?
Международен шофьор
Галоп Груп ЕООД
Германия

Усложнените отношения в днешния свят често имат нужда от юридическа санкция, което създава много работа за юристи, адвокати, юрисконсулти, нотариуси и т. н. – особено в София. Това са професионалисти с високоспециализирано образование (право) и различно профилиране. Ако имате свободна позиция, публикувайте своята обява за работа в Zaplata.bg! 

Какви са свободните работни места за юристи в София 

Най-често се търсят млади, правоспособни специалисти за работа в адвокатски кантори, при нотариуси, в големи фирми и институции. Това е шанс за завършилите право да натрупат професионален опит. 

Много възможности има за юрисконсултите. Предлагат се позиции както за опитни професионалисти, така и за прависти без опит.

Каква е разликата между юрист и адвокат 

Юрист е всеки, завършил университетската специалност „право“. Адвокат е юрист, който е положил специален изпит и е вписан в Адвокатска колегия – примерно в София. Той

Без изпит могат да придобият адвокатска правоспособност юристи със стаж над 5 години, както и такива със защитена степен „доктор по право“. Професията е със специален статут, гарантиращ сигурността и интересите на клиентите на адвоката.

Какво образование ви е нужно за работа като юрист 

За да работите като юрист е необходимо да сте завършили право в някои от Юридическите факултети в университетите у нас и в чужбина. След завършване на висше образование и дипломиране, е задължително да придобиете юридическа правоспособност. После трябва да решите коя от юридическите професии искате да практикувате. За някои се полагат допълнителни изпити. Сред най-популярните са адвокат, прокурор, съдия, юрисконсулт, нотариус, частен или държавен изпълнител, преподавател в Юридически факултет и т. н.

Защо да предпочетете Zaplata.bg

Специализираната платформа е с интуитивна, лесна за употреба визия. Класификацията на обявите за работа е детайлна, вградените филтри улесняват намирането на точната информация без загуба на време. След регистрация можете да разчитате на помощ при подготовката на мотивационни писма и CV-ита. Имате място в профила си за съхранение на нужните ви файлове, снимки и документи. 

Разполагате с опция за автоматично кандидатстване, което означава, че когато се появи подходящата обява, системата може да изпрати документите ви, дори и да нямате достъп до нея. Регистрирайте се в Zaplata.bg сега!