Търсене  
Търсите работа?
Офис Администратор/ка
ИНТЕЗА ООД
гр.София

Хотели

Работата в хотел изисква изключителна отдаденост и желание за работа. В индустрията по настаняване можете да кандидатствате на най-различни позиции, включително администратор и сервитьори, на които обикновено се наемат млади хора, студенти в сферата на туризма, които притежават езикови умения и мотивация.

Разбира се, доста по-високи са изискванията към управителите, които задължително трябва да са завършили колеж или университет с подходящо икономическо образование, както и опит в сектора.

Макар че работата на морето, винаги се свързва с многобройни възможности за развлечение и прекарване на свободното време, това е сезонна работа, което осигурява единствено временна заетост. Това е и основната причина, поради която работа в сектора търсят основно студенти.

Изискванията за образование на различните позиции варират, като във всички случаи при нас в Zaplata.bg ще научите какво се очаква от вас за започване на конкретната работа, независимо от позицията.

Какво означава работата в хотелиерство

Хотелиерството е сектор от туристическата индустрия, в който работата с хора е ежедневие, за което при всички положения трябва да сте подготвени. Това е един изключително динамичен сектор на реализация, в който се използват различни езици за комуникация, а в ежедневието трябва да се измислят навременни решения на нетипични проблеми.

Макар че обикновено в сектора се търсят предимно по-нискоквалифицирани кадри, във всеки хотел има разнообразие от позиции, като към служителите съответно се отправят и различни критерии.

Спрямо длъжността изискванията към кандидатите варират, но те най-често са:


Факт е обаче, че като процент дела на обслужващия персонал в пъти превишава мениджърските позиции в сектора.

Какви са рисковете в този бранш

Работата в този сектор означава, че всеки работещ трябва да бъде подготвен за предимно сезонния характер на заетостта и за това, че ще бъде освободен в края на туристическия сезон. Добре е да се има предвид работно място, на което да се продължи след като приключи той, независимо дали става въпрос за лятото край морето или за зимата в планината.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg може да ви помогне като ви предостави възможност да направите пълен обзор на работните места в сектора. Ще можете да видите кои са работодателите, къде е локализирано работното място, какви са изискванията и какво възнаграждение да очаквате. Това ни прави по-конкурентни когато се състезаваме за дадено работно място.