Търсене  
Търсите работа?
Работник склад - товарене и разтоварване
Гресия 2 ЕООД
гр.София

Авиация и летища

Работата в тази областта на авиацията се свързва с необходимостта от специализирано образование, висока квалификация и многобройни личностни умения. Това касае на практика всички професии, свързани със заетостта, независимо дали става въпрос за летателния екипаж или за наземните екипи, които работят по летищата.

Какви са предимствата да работиш в тази сфера

Заетостта в този сектор се свързва с редица привилегии, от които всеки ще иска да се възползва. Освен че е престижно да се работи в този сектор, заетите в областта обикновено получават и доста високи заплати, особено на фона на средното равнище в страната.

Сред многобройните плюсове също така трябва да се спомене и това, че работещите могат да се възползват от възможността за ранно пенсиониране. Стресът на работното място и нервното напрежение, на което заетите са подложени е причина това да е един от секторите, в които възрастта за излизане в пенсия е най-ниска.

Не бива да се пропуска и това, че служителите имат възможността да посещават различни страни по света.

Недостатък при работата в тази ниша

Основният минус е високото ниво на стрес, при което работят служителите. Ето защо към тях се отправят не само квалификационни изисквания, но и възможност да управляват стреса на лично ниво, което не всеки кандидат за тази работа умее.

Малкият брой обяви за работа също се отчита като недостатък, поради което се стига до ситуации, в които хора с необходимия ценз се оказват принудени да се насочат към други професии. Минус е и изключително високия праг на изисквания, които работодателите отправят.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Zaplata.bg ви дава възможност да се запознаете с пазара в този сектор. Тук можете подробно да се информирате за наличните към момента свободни работни места и да получите подробна информация за последните тенденции, които търсенето към момента налага.

Ще можете да видите, кои са работодателите, които към момента осигуряват работни места и какви изисквания налагат пред кандидатите, които желаят да получат дадено място. При нас получавате: