Търсене  
Търсите работа?
Мебелист
Б2 Дизайн ЕООД
гр.София

Какви позиции за преводачи има в София?

На пръсти се броят съвременните длъжности, които да не изискват владеенето на чужд език. В този специализиран раздел обаче говорим за професионалистите в областта. Вие сред тях ли сте?

 

Какви свободни позиции за преводачи ще открием в раздела

Първото разграничение е според езика, с който се работи. Макар англо говорещото население по света да е доста многобройно, в София се търсят специалисти, владеещи словото на най-различни държави:

Различните свободни работни места предполагат и различни дейности. Ще откриете обяви за следните типове преводачи:

 

Как се става лицензиран преводач

Този тип специалисти отговарят на изискванията и са одобрени от Консулски отдел на Министерство на външните работи. Те могат да извършват и подписват транслитерация на официални документи върху фирмени бланки с печат.

За да стане „заклет“ преводачът трябва да притежава степен на владеене на съответния език, както и да е част от агенция, сключила договор с Дирекция „Консулски отношения“ към МВнР или да е физическо лице, управляващо свободна професия. За такъв лиценз е необходимо представянето пред КО на:

 

Защо познанието по чуждите езици е предимство

Бизнесът, медиите, туризма, производството – нито един от секторите не е възможно да просперира в наши дни без динамична връзка със света. Търговия, обмяна на опит, използване на модерни машини, програми и практики – за всичко това е нужно да се елиминира езиковата бариера. Свободната работа в глобалния свят е възможна именно с помощта на специалистите, които помагат на българските компании да общуват с чуждестранните и съдействат на международните инвеститори да работят у нас. Това са и причините езиковото образование да е сред най-далновидните инвестиции, които можем да направим. Както в своето, така и в развитието на децата си.

 

Как помага в избора ни Zaplata.bg

Ако това е сферата, която предизвиква и вас като специалисти, значи е време да вдигнете летвата. Интересни свободни позиции в реномирани компании от София всекидневно биват публикувани в нашия сайт. Прегледайте обявите в сектора и селектирайте подходящите за вас. Преценете дали посочената заплата отговаря на изискванията ви и кандидатствайте! Фирмите ви очакват!