Добавено в твоите Избрани обяви

Plesio Computers EAD

Разглеждания: 9 855

За компанията

Плесио Компютърс е международна компания с 50-годишна история и лидер на пазара на ИТ продукти и офис консумативи с централа Атина, Гърция. Фирмата е 8 поредни години сред 500-те най-бързо развиващите се компании в Европа (Europe 500), измежду 200-те най-големи асемблатори на компютри в Европа, а също и сред 100-те най-големи доставчици на офис продукти в световен мащаб.

Плесио България е основана през 2004г. като понастоящем обслужва над 16 000 клиенти от цялата страна, като предоставя цялостно решение при доставката на ИТ продукти, консумативи и канцелария за офиса.  

 На 27 юни 2005 oтвaря и врати магазинът на Плесио в България, който се намира в сърцето на София, ул. Ангел Кънчев 5 (мястото е известно като бившия ‚Клуб на писателите ‘). Магазинът е разположен на площ от 850 кв.м. и предлага повече от 11 500 ИТ продукти, канцеларски материали и комуникационни устройства. В магазина работи и сервизен отдел – седем дни в седмицата, който предлага асемблиране и персонализация на компютри. Плесио е единственият магазин за ИТ продукти в центъра на София с безплатен паркинг за своите клиенти. 

В Плесио функционира специализиран B2B отдел за персонално обслужване на корпоративни клиенти. Екип от поне двама професионалисти работи с всеки клиент – call center оператор и търговски консултант, които оказват съдействие, както при избора на офис оборудване и консумативи, така и при необходимост от услуги по инсталация и техническа поддръжка за офис техника.

Само за 6 години активна дейност на българския пазара за ИТ продукти фирмата се нарежда на 2-ро място за офис оборудване, 3-то при РС продажбите и на 20-то място в тазгодишната класация на Computer World Top 100 с приходи на компанията 14 293 млн.лв. за 2010г.  

 От началото на 2009г. фирма Плесио Компютърс има нов офис - на площ от 150 кв. м. работят отделът за обслужване на корпоративни клиенти и администрацията на компанията. Офисът се намира в непосредствена близост до търговския център на Плесио, на ул. Ангел Кънчев 3. Помещава се в неокласическа къща, построена в края на 19-ти век. Къщата е дълбоко свързана и с българската история. В нея от 1910 г. до 1928 г. живее и твори големия български учен и енциклопедист Цветан Радославов. Той е и автор на песента „Мила Родино” – химн на Република България. 

Фирмата разполага с развита логистична инфраструктура - 700 кв. м. складови помещения, които оперира самостоятелно от 2011г.

Отличното развитие на фирмата на българския пазар на ИТ продукти и офис консумативи е логично свързано и с разрастване на персонала. Служителите на компанията в България са вече над 70.

Контакти

Адрес

гр. София, ул. Ангел Кънчев 5

Уебсайт

http://plesio.bg/

Facebook

https://www.facebook.com/plesio.bg/

Обяви за работа в Plesio Computers EAD (4)

Добавено в Избрани
Административен асистент Логистичен център
гр.София / 15 Септември
Добавено в Избрани
Касиер/ка
гр.София / 20 Септември
Добавено в Избрани
Продавач - консултант IT
гр.София / 15 Септември
Добавено в Избрани
Продавач - консултант телефони, таблети и телевизори
гр.София / 12 Септември
Обяви по Email

Получавайте съобщения за нови обяви на Plesio Computers EAD