Търсене  
Търсите работа?
Международен шофьор
Галоп Груп ЕООД
Германия

Каква работа за инженери се предлага в София?

Само до преди 20 години инженерните специалности бяха нещо, което студентите записваха просто за да имат висше образование. На лице беше изобилие от дипломирани, но малко и ниско платени възможности пред тях. Иронията е, че в наши дни нещата някак се преобърнаха. Фирми предлагат авторитетни позиции с отлични финансови условия, но няма достатъчно квалифицирани кандидати.

Какво правят инженерите

Името на професията идва от френски и е комбинация от термините за измислям (изобретявам) и умение (интелигентност). В практиката тези професионалисти използват принципите на математиката, физиката и други науки с цел решаване на технически проблеми. Целта е да бъдат подобрени материалите, структурата, функциите, практичността на даден продукт.

Нужда от такива специалисти има във всеки сектор на производството: автомобилостроенето, строителството, хранително-вкусовата промишленост, високите технологии и т.н.

Какви свободни позиции ще открием за град София

Столицата определено е най-доброто място да търсите работа в сферата. Като център на индустрията и бизнеса най-големия български град са концентрирани многобройни фирми. Те периодично търсят за своя екип различен тип инженери:

Какво образование е нужно за тази професия

Както споменахме и в началото, висшето инженерно образование е изключителен плюс в съвременния пазар на труда. Понякога то е предшествано от специализирано техническо училище, но това не е задължително изискване.
Това е една от професиите, в които няма как да се учиш в движение, нито да наваксаш конкретните знания с обучителни програми или бързи квалификационни курсове. Академичната подготовка от технически университет тук е безценна.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Когато професионалист търси работно място, което да го поставя пред интересни предизвикателства и да го мотивира финансово, а в същото време уважавана компания се нуждае от висококвалифицирани кадри за ключови позиции, е нужна пресечна точка. Мисията на нашата онлайн платформа е именно такава. Да бъде мястото за среща между работодателите и техните бъдещи служители. Обявите от базирани в София компании, които са публикувани при нас, са разнообразни и надеждни. Всяка оферта е придружена от информация относно заплатата, условията на работа и изискванията.

Заповядайте на нашия сайт, набележете своите предпочитания и се впуснете в изучаване на възможностите. Предлагаме и удобната опция да се абонирате за новите предложения от сферата, която ви интересува, както и конкретно за някои фирми, част от чиито екип бихте желали да бъдете. Предизвикателствата ви очакват!