Търсене  

Каква работа за фармацевти има в София?

Да работиш за здравето на хората не е професия, а мисия. Ето защо дейността на фармацевта е колкото отговорна, толкова и удовлетворяваща. И изключително необходима на обществото.

 

Какво е фармация

Една от най-древните науки днес е в разцвета си. Знанието за лекарствата и тяхното въздействие върху организма попада в зоната на интерес на хората от самата зора на цивилизацията. От древна Гърция до днес това са специалистите, които имат достатъчно знания в сферата на медицината, за да преценят какви медикаменти са подходящи за дадено болестно състояние. Те трябва да са наясно с действието на лекарството, с начина на прием и с необходимата за всеки отделен случай дозировка.

Макар много от лекарствата да трябва задължително да са предписани от лекари и аптекарят само да ги продава, той винаги трябва да е наясно с всеки случай. Винаги трябва да е готов да даде допълнителен съвет на пациента, ако е необходимо. Той провежда оптимизация на лекарствената терапия и своеобразен контрол. Неговите експертни познания често са решаващи в разнообразни случаи (сгрешени рецепти, последващо лечение, профилактика и др.).

 

Какви свободни позиции в сферата на здравеопазването за София ще открием

Освен в аптеките, където е традиционното поле на действие на този вид медицински експерти, те са важни консултанти в болници, клиники и лаборатории. Сред обявите на нашите страници често можете да кандидатствате за позиции като:

 

Какво правят медицинските представители

Голямото разнообразие от съвременни компании за разработка на препарати и медикаменти налага нуждата от представянето пред света на медицинската продукция на всяка от тях. Дори и най-добрите продукти не биха могли да стигнат до правилните пациенти, ако лекарите не познават действието и спецификите им. Именно медицинските представители се грижат за това. Част от техните задължения е да контактуват с лекари, клиники, болници и лаборатории, за да ги запознаят с най-новите разработки. Да представят спецификите на всяко лекарство и да разяснят в кои случаи то би било подходящо за техните пациенти. Представителите се грижат също за разпространението и разширяването на пазара на продуктите.

 

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Работата е специфична и престижна. Ако здравеопазването е сферата, в която искате да се развивате, и София е вашият град, следете тематичния ни раздел. Можем да ви изпращане известие за всяка нова обява в областта. Офертите са коректно описани и винаги – с посочена заплата. Може би някое здравно заведение точно в момента има нужда от експерт като вас. Не изпускайте възможностите!