Тактики за договаряне на работна заплата
Публикувано от: Zaplata.bg
30 Януари, 2019 г.
Тактики за договаряне на работна заплата
Снимка: shutterstock

Договарянето на възнаграждението е нещо, с което всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Това, на което никой не ни учи обаче, е как да си договорим заплащането за труда ни. Затова е най-добре да се говори без излишни недомлъвки. Разговорът трябва да е кратък и ясен.Как да договорим заплащането, което желаем

Когато започвате работа не трябва да забравяте, че вие правите сделка. Предлагате труда си на работодателя, който от своя страна ви предлага дадена сума в замяна. Това е моментът, в който имате възможността да договорите възнаграждението, което смятате, че заслужавате. Ако стартирате с компромис и смятате, че заплатата е ниска, ви чака по-голямо разочарование. С времето работодателят свиква с вас, с работата ви и смята, че заплатата ви е напълно заслужена.Договаряне при смяна на позицията

Смяната на позицията е вид започване на нова работа. Необходимо е да докажете на работодателя, че заслужавате по-голямо възнаграждение, защото притежавате потенциал и мотивация за работа, а те са ключови фактори, които ще ви помогнат да влезете бързо в ритъм и да изпълнявате безпроблемно задачите, които ще ви бъдат възложени. 

Как Zaplata.bg помага в избора ни

С големия брой публикувани обяви за работа, Zaplata.bg ви дава възможност да добиете добра представа за състоянието на пазара. Това ще ви помогне да следите по-отблизо промените и да бъдете по-добре подготвени за предизвикателствата. Благодарение на обявите в този раздел ще можете:

  • да се запознаете по-отблизо с изискванията на работодателите;
  • да бъдете по-конкурентни;
  • да следите за по-добри възможности;
  • да получите по-реалистични очаквания.

 

 Създай CV 


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »