Работа за майки в отпуск по майчинство. Каква дистанционна работа могат да си намерят
Публикувано от: Zaplata.bg
16 Юли, 2019 г.
Работа за майки в отпуск по майчинство. Каква дистанционна работа могат да си намерят
Снимка: shutterstock

Смятате ли, че тази статия ще бъде следващата “ТОП-100 начина за работа за майки в отпуск по майчинство у дома”? А може би не! Не Ви трябват 100 начина, а един и то най-добрият. Така че ще Ви разкажем за двата от най-добрите начина. Дългогодишният ни опит показава, че по някаква причина, младите майки в отпуск по майчинство са най-добрите дистанционни работници.

Заявяваме това пред Вас в качеството си на клиент. Не знаем защо това е така ... И ако сте млада майка и работите в отпуск по майчинство, когато прочетете тази статия, напишете в коментарите защо мислите, че майките по майчинство работят добре?

„Отпускът по бременност и раждане” - това е чудесен начин да се започне живота с новороденото. Но какво, ако не сте сигурни, че можете да си го позволите? И може би затова се чувствате стресирани. Това не е добре за вас и за бебето! Но, не се притеснявайте, сега ще научите гъвкави начини за работа по време на отпуск по майчинство от дома.

Най-забележимото в ерата на интернет - това е, че отдалечената работа и получаването на доходи от дома са станали достъпна реалност за много хора. Докато някои жени градят кариера без семейство, други вече са родили детенце и искат да печелят пари от дома си, без да работят на пълно работно време.

Представете себе си, като жена - млада майка, която може да е в отпуск по майчинство, за да продължи да подобрява уменията си, стимулирайки предприемаческото си мислене. Или можете да използвате това, като възможност за професионална преквалификация. Дистанционната работа за младите майки е възможност за преустройване на живота.

Затова сме събрали ефективни начини, с които да помогнем на жената бързо да намери по-добра работа по време на отпуската си по майчинство и да издържи този период. Способи, които не изискват продължително и сложно обучение. За онези майки, които искат самостоятелно да си намерят работа по време на отпуската им по майчинство, трябва да вземат предвид следните правила:

Определете свои параметри за работата си по време на майчинството

Когато сте в отпуск по майчинство и търсите работа в интернет, за да спечелите допълнителни пари, много е важно да установите правилните параметри за търсене.

  1. Потърсете работа, която може да правите по всяко време на деня или нощта. Когато се грижите за новороденото си бебенце, редовният сън се превръща в мимолетно запознанство. Използвайте това будене след нощното кърмене, за да работите малко.
  2. Потърсете работа, която ви позволява да избирате работното си време. Стандартният график със сигурност ще бъде нарушен. Имате нужда от нещо, което ще бъде толкова гъвкаво, колкото прищявките на вашето дете. Намерете нещо, което не изисква от вас да работите на смяна.
  3. Потърсете работа, която не изисква от вас нулева тишина. Вашето бебе може да се събуди по всяко време и да започне да плаче. И ако включите телевизора, за да създадете фонов шум, той може да успокои бебето ви.
  4. Потърсете работа, която е напълно преносима. Привързването към бюрото на домашния офис не е идеално. Когато се пооправите след раждането или сте на почивка с детето, намерете нещо, което може да се прави на лаптоп, като така поне можете да работите от леглото, детската стая или дивана.
  5. Потърсете работа, която може да се извършва на части. Ще имате редовни прекъсвания, когато се грижите за новороденото си детенце, затова потърсете нещо, което няма да Ви приковава за дълго и продължително време на едно място.

 

Помнете тези пет принципа, за да се доберете до успеха, когато работите дистанционна работа в интернет. Нека разгледаме някои дистанционни работни места в интернет, които са подходящи за жени по майчинство!

Копирайтинг

Писането на свободна практика или копирайтинга е идеална работа за жени по майчинство у дома, като това е най-гъвкавият начин да се печелят пари. Писането на интересни статии е много полезно умение, което трябва да овладеете.

Можете да пишете по всяко удобно за вас време и място. Можете да пишете по всяка тема, например, ако обичате да отглеждате деца, котки или готвене, можете да намерите някой, който ще ви плаща да пишете подобни статии за него.

Има и голямо разнообразие от видове текстове - можете да се специализирате като технически писател или да напишете резюме към книга. Има много възможности.

Има много копирайтъри, но само малцина наистина са добри. Ето защо, имате всички шансове за достигане на прилично заплащане, но ще трябва да се постараете. Достойното заплащане за текстове започва от 7 лв за 1000 знака и повече. Но ще трябва да започнете с 3-4 лв за 1000 символа, защото никой още не ви познава.

Не е нужно да пишете примитивни шаблонни фрази, тъй като така правят всички. Трябва да се откроявате. За да направите това, прочетете внимателно техническото задание и добавете някои подробности за ТЗ в отговора. Това веднага ще ви отличи като много внимателен човек. Например, ако ние сме в ролята на клиент и видим следния текст в отговора на нашето задание:

Уважаеми Иван Николаев, прочетох техническото Ви задание и много ми хареса начина, по който изисквате да се разпределят ключовите фрази в текста, от което веднага проличава, че сте професионалист, всичко е ясно и правилно описано. За мен ще бъде голямо удоволствие да изпълня толкова интересно задание. Очаквам решението Ви.

Такъв текстов отклик веднага ще прикове вниманието ни и няма да се интересуваме от текущото Ви портфолио. И най-интересното е, че никой не го прави, а всички пишат примитивни фрази, като тези:

  • Ще го напиша бързо;
  • Ще го направя;
  • Хайде.

Така пишат 90% от хората, а клиентите дори не им обръщат внимание.

Не приемайте много поръчки наведнъж. По-добре е да вземате една и да я изпълните предварително от установеното време. В никакъв случай не може да разваляте репутацията си, всички отзиви трябва да бъдат положителни. Не приемайте теми, които слабо разбирате.

Знаете ли какво обичат най-много клиентите? - Работата, която е предадена за преглед преди крайния срок. Когато изпълнителят предаде задачата преди крайния срок, той се чувства като супер-отговорен и за него се пишат положителни отзиви и той получава повече поръчки.

За да станете копирайтър, в никакъв случай не ходете на курсове по копирайтинг. Това е загуба на време и пари. Вашият най-добър учител е практиката. Вместо курсове е по-добре да четете книги на тази тема:

  • Да пишем убедително. Оценки: 4.21;
  • Копирайтинг: как да не Ви изяде кучето. Създавайте текстове, които продават. Книгата е бестселър и хит по продажби. Рейтинг: 4.34;
  • Неврокопирайтинг. 100+ метода на влияние с помощта на текста. Книгата ще бъде полезна от гледна точка на маркетинга. Рейтинг: 4.28;
  • Продажбени текстове. Модел за изграждане. Копирайт за всички. Дори ако вече знаете всичко, тази книга си заслужава да бъде прочетена. Рейтинг: 4.18;
  • Текстовете, на които се вярва. Кратко, понятно, позитивно. Рейтинг: 4.50;
  • Езикът на писането. Как се пишат текстове, които продават, и писма, които се четат. Рейтинг: 4.29.

Фрийланс по майчинство, изпълнение на еднократни задачи

По-голямата част от населението работи, така да се каже, на свободна практика. Вместо класическото наемане на служители, много бизнесмени предпочитат фрийлансърите. Обикновено, техните услуги се използват от тези, които трябва да: изследват, намират нещо, да създадат / обновят / преправят уебсайт, да преведат или напишат статия, изпълнение на постоянно въвеждане / обработка на различни данни, работа с графичен дизайн (лого, визитки, банери и т.н.), създаване на 3D модел на нещо или работа върху интериор/екстериор.

Краудсорсинг - сайтовете или фрийланс-борсите помагат за обединяването на фрийлансърите с клиентите, а понякога и с цели компании.

Докато този начин на печелене не може да се нарече добре платен, има и такива, които по този начин печелят до 2600 лв на месец.

Ако извършите работата в срок, бързо получавате много положителни отзиви и платформите за фрийлансъри ще ви показва на клиентите на първо място, осигурявайки Ви голям брой поръчки. Плащанията не се забавят и отиват по банковата Ви сметка.

Не рядко, когато изпълнителят се показва в най-добрата си светлина, той може да бъде нает на постоянна дистанционна работа. И ако в същото време демонстрирате висока степен на отговорност, можете да бъдете поканени и на свободна длъжност „мениджър на проекти“, която е достойно заплатена и е напълно подходяща за работа на майки по майчинство у дома.

По-просто казано, мениджърът е човек, който управлява група от отдалечени работници. Той сам не прави нищо, а неговата задача е да разбира и контролира процеса на работа и да отговаря за сроковете на задачите.

Подобна позиция е много търсена, но не е лесно да се намерят такива хора. Защото клиентът търси някой, на който да възложи проекта. Много често, фрийлансърите, които добре се справят с дейността си стават проджект-мениджъри. За това трябва да имате високо ниво на комуникация, да общувате с клиента на неговия език, да го разбирате, да реагирате бързо и учтиво. Това е пътят към сърцето на клиента.

Направете повече, отколкото се изисква от Вас. Предайте работата си по-рано от определения срок. И бързо ще станете проджект-мениджър. Или ще получите друга отдалечена високоплатена длъжност. Според наблюденията, само 20% от жените се връщат обратно на предишната си работа след изтичане срока на майчинството им.

Отървете се от вещите

Току-що сте започнали работа от дома и все още имате нисък рейтинг, а сега се нуждаете от пари. Намерете стари вещи, от които можете да се отървете и ги продайте, привеждайки къщата си в ред. Майчинството е идеалното време да почистите гардероба си от дрехи, които вече не ви трябват.

Почистете шкафовете от неизползваното спортно или музикално оборудване. И се уверете, че по рафтовете с книги не съхранявате стари книги или учебници за университета!

Bazar.bg - това е един от най-популярните сайтове за продажба на различни използвани или „нежелани” вещи.

За да се максимизират приходите, е много важно да се правят висококачествени снимки и да се пишат точни подробни описания на изложените стоки.

Последни мисли

Целият живот на майките в отпуск по майчинство е тяхното новородено. Но, много често, работата по майчинство за една жена са нейните творчески способности, нови умения и различен тип мислене. Така от мениджър, можете да се превърнете в божествен дизайнер или копирайтър!

Успех и не забравяйте да напишете в коментарите по-долу вашето предположение, защо майките в отпуск по майчинство са отлични отдалечени работници.


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »