Търсене  

Работа от дома - предимства и недостатъци

Публикувано от: Zaplata.bg
08 Февруари, 2019 г.
Работа от дома - предимства и недостатъци
Снимка: shutterstock

Възможност за работа от дома предоставят голям брой професии. Те предоставят възможност за изпълняване на служебните задължения, без да е налице необходимост да се ходи в офис или да се излиза извън жилището. Това се отнася за много от професиите, които са свързани с областта на високите технологии.

По този начин работят много програмисти, графични и уеб дизайнери, счетоводители, преводачи, архитекти, юристи и други. Този начин на практикуване обаче не е запазен единствено за областта на най-високо квалифицираните специалисти, тъй като може да се упражнява и от хора с по-ниско образование.

Какви са предимствата и недостатъците

Работата от дома притежава редица предимства и недостатъци, като за различните типове хора натежават едните или другите. Така например, сред положителните страни са:

Разбира се, не всичко е задължително хубаво. Работата от дома си има и своите отрицателни страни. Основните минуси са:

Какви възможности за развитие има

В зависимост от професията и областта, в която се практикува, тя може да предлага по-големи или по-малки възможности. За надомната работа е характерно, че дава сравнително по-малки възможности за кариера и развитие, но за сметка на това дава свобода и често пъти е по-удовлетворяваща.

Това че хората с надомна работя рядко биват повишавани произлиза от естеството на работата. От друга страна обаче, този тип заетост може без проблем да се окаже дори по-доходоносна в сравнение с много други.

Какви обяви в Zaplata.bg можем да открием

Това, което можете да откриете в Zaplata.bg, трудно може да се намери на друго място. Тук ще попаднете на най-големия брой обяви за работа в родното интернет пространство.

Това дава възможност да добиете добра представа за тенденциите, за изискванията на работодателите, както и за онова, което можете да получите срещу труда си в дадена сфера.

Ако ви хареса дадено предложение, можете без проблем да потърсите контакт с работодателя. Ако ви интересува работата от дома, тук можете да откриете голям избор от предложения, които ще ви позволят да съчетаете професионалния и личния живот.

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Как да се избавим от стреса на работното място?
Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве. Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не. Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място: Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол. Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си   Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви.  Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.  
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии