Предимство на професията счетоводство
Публикувано от: Zaplata.bg
09 Януари, 2020 г.
Предимство на професията счетоводство
Снимка: shutterstock

Мнозина не искат да стават счетоводители, вярвайки, че работата в тази посока е безинтересна и безперспективна. Всъщност, съвременните счетоводители могат да изпълняват различни задължения, които да са интересни и не отегчителни.

Освен това, счетоводителите в съвременните предприятия се оценяват много високо и заплатите им могат да бъдат няколко пъти по-високи от възнаграждението на обикновения служител. Прочетете също -

Какви са предимствата на счетоводителя?

Работейки като счетоводител, човек развива логическото си мислене и това е много важно в живота. Между другото, добре тренираните мозъци в тази област ще помогнат за намаляване на риска от развитие на слабоумие в бъдеще.

Счетоводителите имат възможност да подобрят уменията си. Така например, ако в началото една операция може да се извърши за 40 минути, то след година работа това може да се направи за 15 минути. От тук става ясно, че на по-късен етап ще бъде възможно да се поема допълнителна работа за повече печалба.

Професията на счетоводителя тренира самодисциплината. Факт е, че счетоводителят трябва да работи изключително внимателно и да се отнася стриктно към малките неща, тъй като всяка грешка може да доведе до сериозни последици.

Всички финансови и бизнес дела на предприятието минават през счетоводителя. Така, че счетоводителят има възможност да анализира действията на организацията, да идентифицира определени недостатъци в работата. Въз основа на тези знания можете да разработите по-ефективна стратегия за развитие на компанията, за това в огромното мнозинство от случаите участват служители-счетоводители. Имайте предвид, че познавайки негативните аспекти в работата на компанията, впоследствие можете да отворите собствен бизнес, който по правило да е много по-обещаващ.

Работата на счетоводителя е предвидима, което дава възможност за изграждане на определени планове за бъдещето. Не често счетоводителите правят нещо извънпланово. Трябва да разберете също, че професията на счетоводителя е свързана с изготвянето на определени отчети. Стабилността - това, към което се стремят много хора, защото благополучието им и бъдещето на семейството зависят от това.

Счетоводителят има определени правомощия и пълномощия. Така например, главният счетоводител може да изиска отчет дори от директора на фирмата. Обикновените служители уважават счетоводителите.

Работата на счетоводителя може да не е свързана с конкретна компания, така че съставянето на отчети и счетоводството за няколко компании наведнъж могат да се извършват от дома.

В момента, професията на счетоводителя е ценна и перспективна.


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »