Търсене  

Препоръки за работа - спечелете работодателя си

Публикувано от: Zaplata.bg
11 Февруари, 2019 г.
Препоръки за работа - спечелете работодателя си
Снимка: shutterstock

Когато ви предстои да започнете работа на ново място, вашите нови шефове няма да са запознати с вашите лични и професионални качества. Тук влизат в действие така наречените “препоръки за работа”. Макар и считани от мнозина за просто една формалност, те са важна част от възможностите за последваща реализация.

Какво представляват препоръките за работа

Това е важен момент когато сменяте фирмата с друга, защото новите ви работодатели ще добият по-добра представа за вашите възможности и умения. В препоръките последният ви началник изразява мнението си за това какво цялостно впечатление оставяте в офиса. Най-често се отбелязва следното:

Как да си ги заслужите от предишния си работодател

Като цяло може да се каже, че вашият работодател не е задължен да ви дава препоръки за работа. Те са просто един помощен механизъм, който може да ви бъде от полза при преминаване от една компания към друга.

Ето защо зависи изцяло от вас какво ще получите и дали ще го получите. По тази причина е добре да спазвате добри отношения и да запазите лоялно и коректно отношение до край.

Имайте предвид, че не са редки случаите, в които ваш бъдещ началник да се обади на предишен, търсейки допълнителна информация за вас. Сключването на договор е отговорност, за която всеки иска да се увери, че приема основателно и към правилния човек.

Защо това може да бъде важен старт на по-добро място

Имайки предвид, че за новата фирма сте напълно непознати, всяка информация за вас може да бъде от голямо значение. Ето защо е добре да използвате всеки един начин, който може да даде допълнителни данни за вас като служител.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Макар че откриването на работа, която да ни удовлетворява не е гаранция, че ще бъдем наети, все пак това е първата стъпка към промяната. В наши дни, повечето хора търсят обяви за работа онлайн, а най-добрата възможност за това предлага Zaplata.bg.

Тук ще имате шанс да се свържете с ваш потенциален работодател, който да ви предложи по-добри условия на труд. Разбира се, преди това трябва да бъдете поканени на интервю, което ще бъде ключов момент.

Именно това ще определи дали ще бъдете назначени на новото място. От своя страна, препоръките за работа от последното място, на което сте били ще ви бъде от голяма полза за увеличаване шансовете във фирмата, в която кандидатствате.

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Как да се избавим от стреса на работното място?
Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве. Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не. Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място: Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол. Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си   Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви.  Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.  
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии