Препоръки за работа - спечелете работодателя си
Публикувано от: Zaplata.bg
11 Февруари, 2019 г.
Препоръки за работа - спечелете работодателя си
Снимка: shutterstock

Когато ви предстои да започнете работа на ново място, вашите нови шефове няма да са запознати с вашите лични и професионални качества. Тук влизат в действие така наречените “препоръки за работа”. Макар и считани от мнозина за просто една формалност, те са важна част от възможностите за последваща реализация.

Какво представляват препоръките за работа

Това е важен момент когато сменяте фирмата с друга, защото новите ви работодатели ще добият по-добра представа за вашите възможности и умения. В препоръките последният ви началник изразява мнението си за това какво цялостно впечатление оставяте в офиса. Най-често се отбелязва следното:

  • как общувате;
  • отговорни ли сте;
  • справяте ли се с трудностите;
  • умеете ли да вземате решения;
  • много други в зависимост от материята.

Как да си ги заслужите от предишния си работодател

Като цяло може да се каже, че вашият работодател не е задължен да ви дава препоръки за работа. Те са просто един помощен механизъм, който може да ви бъде от полза при преминаване от една компания към друга.

Ето защо зависи изцяло от вас какво ще получите и дали ще го получите. По тази причина е добре да спазвате добри отношения и да запазите лоялно и коректно отношение до край.

Имайте предвид, че не са редки случаите, в които ваш бъдещ началник да се обади на предишен, търсейки допълнителна информация за вас. Сключването на договор е отговорност, за която всеки иска да се увери, че приема основателно и към правилния човек.

Защо това може да бъде важен старт на по-добро място

Имайки предвид, че за новата фирма сте напълно непознати, всяка информация за вас може да бъде от голямо значение. Ето защо е добре да използвате всеки един начин, който може да даде допълнителни данни за вас като служител.

Как Zaplata.bg помага в избора ни

Макар че откриването на работа, която да ни удовлетворява не е гаранция, че ще бъдем наети, все пак това е първата стъпка към промяната. В наши дни, повечето хора търсят обяви за работа онлайн, а най-добрата възможност за това предлага Zaplata.bg.

Тук ще имате шанс да се свържете с ваш потенциален работодател, който да ви предложи по-добри условия на труд. Разбира се, преди това трябва да бъдете поканени на интервю, което ще бъде ключов момент.

Именно това ще определи дали ще бъдете назначени на новото място. От своя страна, препоръките за работа от последното място, на което сте били ще ви бъде от голяма полза за увеличаване шансовете във фирмата, в която кандидатствате.


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »