Мотивационни писма - съвети и правила
Публикувано от: Zaplata.bg
14 Януари, 2019 г.
Мотивационни писма - съвети и правила

Мотивационното писмо е важна част от процеса по кандидатстване на ново работно място. Ако бъде изработено както трябва, то може да бъде ключът към поканата за последващо интервю.

 

На фона на изключителната конкуренция на пазара, дори самата покана в офиса на работодателя вече е една малка победа в битката за желаната от вас позиция в набелязаната фирма.

 

Как да напишем перфектното мотивационно писмо

Съществуват някои неписани правила, които дават насоки в изработването му. Образно казано, то е емоцията и цвета, които ще добавите към вашето делово и издържано в строг и безпристрастен стил CV.

 

Имайте предвид, че повечето професионални автобиографии изглеждат твърде подобно една на друга, ето защо то е от толкова голямо значение. Вие не сте същите като останалите кандидати и това е вашият шанс да го покажете пред своите потенциални бъдещи работодатели.

 

Европейските и международни стандарти за правилното му списване не се отличават особено, така че имат голям избор от места в мрежата, от които да почерпите вдъхновение. С малко насоки, можете да създадете сами ключа към интервюто, на което мечтаете да бъдете поканени.

 

Кои са най-важните елементи, които трябва да съдържа

От изключително значение е да поставите акцент на своите умения. Имайте предвид, че те не винаги се виждат във вашето CV, което по скоро поставя акцент върху квалификацията и стажа, които имате.

 

Заложете да това как вашите умения ще бъдат полезни на потенциалния работодател и какви грижи ще можете да му спестите ако работи с вас. Не поставяйте акцент на самите себе си, а на фирмата и на трудностите, с които тя трябва да се справя всеки ден.

 

Не говорете за заплати и пари. Това не е подходящият момент за това, нито мястото за изясняване на вашите очаквания. Тези въпроси може и да са много важни, но трябва да се изяснят в последствия и в личен разговор, в случай, че проявят интерес към вас.

 

Как да пишем мотивационни писма в Zaplata.bg

Освен разнообразие от обяви за работа, Zaplata.bg ви дава и възможността да се свържете с избран от вас работодател. За целта можете да изпратите нужните документи на посочените адреси за контакти. По отношение на писмото се придържайте към следното:

  • отсейте коя е най-ценната информация, която трябва да споделите;
  • придържайте се в рамките на една страница, като покажете, че цените времето на хората;
  • не засягайте темата за парите;
  • насочете вниманието към проблемите, които можете да решите.

 

 Създай CV 


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »