Ново търсене  

Лятото дойде. Топ 5 сезонни работни места на нашето черноморие

Публикувано от: Zaplata.bg
01 Юли, 2019 г.
Лятото дойде. Топ 5 сезонни работни места на нашето черноморие
Снимка: Shutterstock

Докато с умиление наблюдаваме как цъфтят първите пролетни цветя, южните ни съседи вече се подготвят за курортния сезон. Съдейки по миналогодишните свободни работни места, някои работодатели подцениха ентусиазма на клиентите в желанието си да видят „морето“ още през май, а тази година решиха да наваксат.

Така, че тези, които искат да си намерят работа в топлите места и горещия сезон, вече могат да избират. Избрали сме само украинските свободни работни места, така че няма да се налага да вадите международен паспорт, безвизови пътувания и да се занимавате с други бюрократични проблеми.

Служители в хотелска верига

Хотелската верига е готова да приеме огромен брой нови служители за сезона от април до октомври. Това са сервитьори, бармани и готвачи.

На всички кандидати се предлага стабилна заплата +% + бонуси, според резултатите от работата; възможност за професионално израстване и кариерно развитие; официална регистрация, платен отпуск и отпуск по болест, безплатна храна; работа в екип от професионалисти. Интересното е, че графикът се променя и работодателя е готов да разгледа кандидатите без опит.

Сю-шеф (Помощник главен готвач)

Дори и професионалистите ще им е интересно да разгледат предложения, например от рода на Сю-шеф - от хотел с 25-годишна история, на първата брегова линия на курорта Затока. Въпреки, че нивото на заплата не е уточнено, работодателя уверява, че тя е висока и прозрачна.

Официална заетост, настаняване и храна в хотела, приятелска атмосфера в екипа - от какво още се нуждае професионалистът? Но работодателя се нуждае от човек с най-малко 3 години професионален стаж и най-малко 1 година на длъжността сю-шеф; познаване на стандартите за безопасно съхранение, приготвяне на продукти и технологичните процеси по приготвяне на блюда.

Готвач

Ако за някои Затока е “фу-фу-фу”, от професионалния майстор се очакват перфектни кухненски умения. Ясно е, че това не е хубаво, но е посочена заплата от 18 000 грн, настаняване и хранене, които са за сметка на работодателя (това е хотелски и развлекателен комплекс). Ако е необходимо, работодателят предоставя и възможност за обучение и професионално развитие. Не се нуждаят само от опитен специалист, а работодателят оценява и професионализма, способността за работа в екип, както и емоционалната стабилност.

Търговски представител

Сезонните свободни места не са ограничени само до сферата на гостоприемството. Например, в компанията-дистрибутор на храни Mondelez, за сезонна работа е необходим търговски представител със собствена кола. Гарантират се достойни заплати (процент + бонуси) и компенсация за гориво и амортизация.

Във функциите му ще влиза сключване на договори за доставка с клиенти на поверената територия, получаване на заявки, договаряне и инсталиране на оборудване в търговските обекти и съблюдаване изложените стоки да са в съответствие с фирмените стандарти.

Гумаджия

И накрая, не можем да не споделим и друга сезонна работа - гумаджия в Киев за сезона. Запазваме уникалния стил на офертата: “Настаняването се осигурява в хостел. 10 поста с подемници и гаечни ключове. Изправяне, заваряване. 30% от работата - опитни гумаджии - от 1000 грн на ден, до 50 хиляди на месец. Плащане на ден. Работен график - от 8.00 до 21.00 часа, а броят на работните дни се съгласува. Изисквания - трудов стаж като монтажник на гуми най-малко 2 години; опит при работата с нисък профил”.

Сезонът едва започва, така че тези, които искат да спечелят пари на морето, могат да не чакат. Въпреки това, тези, които са готови да се преместят в топлите райони, сега могат да резервират билети - има достатъчно работа за всички. Както се казва, трябва да има желание.

Още полезни обяви
Още полезни статии
Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии