Ново търсене  

Лятото дойде. Топ 5 сезонни работни места на нашето черноморие

Публикувано от: Zaplata.bg
01 Юли, 2019 г.
Лятото дойде. Топ 5 сезонни работни места на нашето черноморие
Снимка: Shutterstock

Докато с умиление наблюдаваме как цъфтят първите пролетни цветя, южните ни съседи вече се подготвят за курортния сезон. Съдейки по миналогодишните свободни работни места, някои работодатели подцениха ентусиазма на клиентите в желанието си да видят „морето“ още през май, а тази година решиха да наваксат.

Така, че тези, които искат да си намерят работа в топлите места и горещия сезон, вече могат да избират. Избрали сме само украинските свободни работни места, така че няма да се налага да вадите международен паспорт, безвизови пътувания и да се занимавате с други бюрократични проблеми.

Служители в хотелска верига

Хотелската верига е готова да приеме огромен брой нови служители за сезона от април до октомври. Това са сервитьори, бармани и готвачи.

На всички кандидати се предлага стабилна заплата +% + бонуси, според резултатите от работата; възможност за професионално израстване и кариерно развитие; официална регистрация, платен отпуск и отпуск по болест, безплатна храна; работа в екип от професионалисти. Интересното е, че графикът се променя и работодателя е готов да разгледа кандидатите без опит.

Сю-шеф (Помощник главен готвач)

Дори и професионалистите ще им е интересно да разгледат предложения, например от рода на Сю-шеф - от хотел с 25-годишна история, на първата брегова линия на курорта Затока. Въпреки, че нивото на заплата не е уточнено, работодателя уверява, че тя е висока и прозрачна.

Официална заетост, настаняване и храна в хотела, приятелска атмосфера в екипа - от какво още се нуждае професионалистът? Но работодателя се нуждае от човек с най-малко 3 години професионален стаж и най-малко 1 година на длъжността сю-шеф; познаване на стандартите за безопасно съхранение, приготвяне на продукти и технологичните процеси по приготвяне на блюда.

Готвач

Ако за някои Затока е “фу-фу-фу”, от професионалния майстор се очакват перфектни кухненски умения. Ясно е, че това не е хубаво, но е посочена заплата от 18 000 грн, настаняване и хранене, които са за сметка на работодателя (това е хотелски и развлекателен комплекс). Ако е необходимо, работодателят предоставя и възможност за обучение и професионално развитие. Не се нуждаят само от опитен специалист, а работодателят оценява и професионализма, способността за работа в екип, както и емоционалната стабилност.

Търговски представител

Сезонните свободни места не са ограничени само до сферата на гостоприемството. Например, в компанията-дистрибутор на храни Mondelez, за сезонна работа е необходим търговски представител със собствена кола. Гарантират се достойни заплати (процент + бонуси) и компенсация за гориво и амортизация.

Във функциите му ще влиза сключване на договори за доставка с клиенти на поверената територия, получаване на заявки, договаряне и инсталиране на оборудване в търговските обекти и съблюдаване изложените стоки да са в съответствие с фирмените стандарти.

Гумаджия

И накрая, не можем да не споделим и друга сезонна работа - гумаджия в Киев за сезона. Запазваме уникалния стил на офертата: “Настаняването се осигурява в хостел. 10 поста с подемници и гаечни ключове. Изправяне, заваряване. 30% от работата - опитни гумаджии - от 1000 грн на ден, до 50 хиляди на месец. Плащане на ден. Работен график - от 8.00 до 21.00 часа, а броят на работните дни се съгласува. Изисквания - трудов стаж като монтажник на гуми най-малко 2 години; опит при работата с нисък профил”.

Сезонът едва започва, така че тези, които искат да спечелят пари на морето, могат да не чакат. Въпреки това, тези, които са готови да се преместят в топлите райони, сега могат да резервират билети - има достатъчно работа за всички. Както се казва, трябва да има желание.

Още полезни обяви
Още полезни статии
Етапи при изграждането на бизнес кариера
Кариерата - това е съзнателна траектория на движението на човек в рамките на дадена професия или организация. Видове делови кариери Разграничават се такива типове, като вътрешноорганизационна и междуорганизационна кариера. Първият тип предполага, че човек се развива и усъвършенства като специалист и професионалист в рамките на дадена компания, докато вторият е кариера в една област, но в различни компании. И първият, и вторият тип кариера се реализират в 3 направления: Вертикална посока на кариерата - това е издигането до по-високо структурно ниво в йерархията. Хоризонтална - преместване на служителя в друга функционална област на дейност. Хоризонталната кариера - това е кариерата на специалиста. Центростремителна - придвижването на служителя към ръководството на организацията. Човек в процеса на трудовата си дейност съзнателно се придвижва по тази траектория в рамките на избраната от него професия или организация и съответства на неговите умения, способности, възможности за квалификация, амбиции и очаквани възнаграждения. Типове кариери Съществуват 7 вида професионални кариери: Суперавантюристична кариера предполага много висока скорост на напредване с пропускането на определени етапи от кариерното развитие или рязка промяна в областта на дейност. Случайна - като основа с течение на обстоятелствата. Съвместна - придвижване с лидера. Традиционна кариера - това е постепенния напредък, когато всичко зависи от управленските качества на човека, с малка степен на протекция и връзки. Последователна кариера - това е кризисен тип, характерен за периодите на промяна, които включват приспособяване на ръководителя. Прагматична кариера - промяна в сферата на дейност във връзка с промените във външната среда. Отблъскващ тип кариера - характерна за лидера, чиято основна цел е задържането на заеманата в момента позиция. Преобразуващ тип кариера - бърза и динамична смяна на сферата на дейност, придружена с голяма решителност. Еволюционен тип кариера - растежът на организацията се дължи на растежа на работните места. В зависимост от социално-икономическата ситуация, формата на собственост и сферата на дейност се сформират чрез преобладаващите типове кариера. Етапи на кариерите По време на деловата кариера, човек обикновено преминава през 5 от нейните етапи: Предварителен етап - ако сте под 25 години и се подготвяте за трудова дейност, а също така сте заети с избора на район, тогава определено сте на този етап. Етап на формиране - ако сте под 30 години, усвоявате работата и развивате професионални умения. Етап на придвижване - на възраст сте до 45 години, професионално сте развити и се самореализирате. Етап на завършване - вече сте на възраст над 60 години, подготвяте се за прехода към пенсиониране, загрижени сте за намирането и обучението на собствения си заместник. Пенсионен етап - след 65 години се занимавате със съвсем различна дейност, а не непременно с трудова.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Тайната на успешните лидери
Много от нас мечтаят да изградят успешна кариера. Но какво е необходимо за това? Нека да разберем какъв съвет ни дадоха хората, постигнали успеха. Откъде да започнем? Като за начало, помислете какво обичате? Какво бихте искали да правите? Ако не знаете отговора, тогава има курсове за кариерно консултиране. Те могат да Ви помогнат за правилния избор. „Единственият начин да вършите превъзходно работата си - да обичате това, което правите.“ (Стив Джобс) Златното правило. Четейки книги и интервюта на успели хора, ние винаги попадаме на думите за това, че тези хора харесват това, което правят. Работата се е превърнала в тяхна до живот. Какво може да бъде по-красиво? 'От онези хвърляния, които не сте направили, 100% - са минали през целта.' (Уейн Грецки) Дайте всичко от себе си. Никога не си тръгвайте от работа по-рано от всички останали, не оставяйте нещата недовършени. Ако искате да изградите успешна кариера, тогава работете върху нея. Ако все още нямате работа, потърсете я. Не стойте с кръстени ръце. Създайте перфектната автобиография. Намерете компаниите, за които искате да работите. Намерете имейл адрес на лидерите на тези компании. Свържете се с агенция за набиране на персонал. Разберете как можете да получите желаната позиция. Стремете се да постигнете повече и не спирайте. Това е единственият начин да постигнете нещо. Успехът не „пада“ върху хората от небето. Те го завоюват. Всеки е длъжен да се грижи за интелектуалното си развитие. Това е негово задължение към обществото '...' и към себе си. '(Дмитрий Лихачов) Постоянно се развивайте. Висшето образование не е границата на растежа. Посещавайте допълнителни курсове, четете професионална литература. Разширете хоризонтите си! Не се страхувайте, че ще изглеждате глупави - задавайте въпроси. Вашите умения и знания винаги ще работят 'за вас'. „Работата може да достави много повече удоволствие от парите. Парите в крайна сметка се превръщат в символ на независимостта. ”(Коко Шанел) Не работете за пари. Ако получавате удоволствие и дори Ви плащат за това - кой няма да ви завиди? „Когато е очевидно, че целта е непостижима, не променяйте целта - променете плана си за действие.“ (Конфуций) Потърсете нестандартни методи, ако стандартните не работят. Не се страхувайте да сте оригинални. За да успееш, трябва да си смел.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии