Търсене  

Как да запазите служителите си щастливи на работа

Публикувано от: Zaplata.bg
14 Февруари, 2019 г.
Как да запазите служителите си щастливи на работа
Снимка: shutterstock

Без вашите служители, бизнесът ви не може да съществува дълго. Следователно, ваш основен приоритет трябва да бъде да ги запазите на работните им места. За да сте сигурни, че това ще се случи, от вас се иска да им предложите добри перспективи за развитие.  

Колкото по-доволни и щастливи са хората, които се трудят във вашата фирма, толкова повече ще могат да дадат от себе си те. Това ще рефлектира в начина, по който се развива вашият бизнес в перспектива.

Как да създадете добро работно място на служителите си

За да бъде едно работно място добро за вашите служители, вие трябва да погледнете на света през техните очи. Не се заблуждавайте, че хората искат просто да стоят и да правят нещо за вас, защото няма какво друго по-приятно да вършат. Сред най-важните моменти са:

Осъзнайте, че за вашите служители работното място е средство, което да им позволи да живеят, а не е обратното. Те винаги ще ценят своя личен живот. Най-добрият начин да ги задържите за дълго е като им покажете, че именно вашата фирма е начинът, който ще им осигури онова, от което се нуждаят в живота.

Как да ги мотивирате в трудни моменти

За да бъдат хората щастливи от това, че работят във вашата фирма, те трябва да осъзнаят, че сте зад тях в трудни моменти. Дайте им сигурността, от която се нуждаят за да са спокойни.

Ако някой ваш служител преживява труден момент, просто му покажете подкрепа. Тя може да бъде морална, финансова или просто като помогнете на човека да възстанови силите си с няколко дни почивка.

Как да установите добра връзка

Поддържайте комуникация със своите служители и покажете загриженост за тях. Опитайте се да разберете какви са техните трудности и кое не им харесва на работното място.

Покажете им, че се вслушвате в техните съвети. Ако някой от вашите служители ви е препоръчал да промените нещо, повикайте го лично при себе си след няколко дни и му покажете, че сте направили някакви стъпки в правилната посока.

Как Zaplata.bg дава шанс за нови служители

Zaplata.bg дава шанс на фирмите да намерят нови служители и на хората без работа да намерят място, на което да се реализират. Тук се предлагат много добри възможности в най-различни сфери.

Наличните обяви за работа са хиляди, като по този начин се увеличава възможността да попаднете на нещо, което да представлява интерес за вас.

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Как да се избавим от стреса на работното място?
Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве. Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не. Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място: Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол. Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си   Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви.  Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.  
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии