Как да запазите служителите си щастливи на работа
Публикувано от: Zaplata.bg
14 Февруари, 2019 г.
Как да запазите служителите си щастливи на работа
Снимка: shutterstock

Без вашите служители, бизнесът ви не може да съществува дълго. Следователно, ваш основен приоритет трябва да бъде да ги запазите на работните им места. За да сте сигурни, че това ще се случи, от вас се иска да им предложите добри перспективи за развитие.  

Колкото по-доволни и щастливи са хората, които се трудят във вашата фирма, толкова повече ще могат да дадат от себе си те. Това ще рефлектира в начина, по който се развива вашият бизнес в перспектива.

Как да създадете добро работно място на служителите си

За да бъде едно работно място добро за вашите служители, вие трябва да погледнете на света през техните очи. Не се заблуждавайте, че хората искат просто да стоят и да правят нещо за вас, защото няма какво друго по-приятно да вършат. Сред най-важните моменти са:

  • перспектива за развитие;
  • доход, който да е достатъчен за да живеят нормално (храна, сметки, наем, развлечения);
  • свободно време;
  • приятелска атмосфера.

Осъзнайте, че за вашите служители работното място е средство, което да им позволи да живеят, а не е обратното. Те винаги ще ценят своя личен живот. Най-добрият начин да ги задържите за дълго е като им покажете, че именно вашата фирма е начинът, който ще им осигури онова, от което се нуждаят в живота.

Как да ги мотивирате в трудни моменти

За да бъдат хората щастливи от това, че работят във вашата фирма, те трябва да осъзнаят, че сте зад тях в трудни моменти. Дайте им сигурността, от която се нуждаят за да са спокойни.

Ако някой ваш служител преживява труден момент, просто му покажете подкрепа. Тя може да бъде морална, финансова или просто като помогнете на човека да възстанови силите си с няколко дни почивка.

Как да установите добра връзка

Поддържайте комуникация със своите служители и покажете загриженост за тях. Опитайте се да разберете какви са техните трудности и кое не им харесва на работното място.

Покажете им, че се вслушвате в техните съвети. Ако някой от вашите служители ви е препоръчал да промените нещо, повикайте го лично при себе си след няколко дни и му покажете, че сте направили някакви стъпки в правилната посока.

Как Zaplata.bg дава шанс за нови служители

Zaplata.bg дава шанс на фирмите да намерят нови служители и на хората без работа да намерят място, на което да се реализират. Тук се предлагат много добри възможности в най-различни сфери.

Наличните обяви за работа са хиляди, като по този начин се увеличава възможността да попаднете на нещо, което да представлява интерес за вас.


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »