Търсене  

Как да се избавим от стреса на работното място?

Публикувано от: Zaplata.bg
07 Март, 2019 г.
Как да се избавим от стреса на работното място?
Снимка: shutterstock

Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве.
Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не.

Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място:

Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол.

Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си 

Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви. 

Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие

Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.

 

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Търсите работа в Пловдив?
В сравнение с изминалата 2018 г. ръстът на заплатите в Пловдив е скочил с над 10%.   Ето и някои от актуалните предложения за работа, които се търсят в Пловдив: Ако Вие имате опит в сферата на ресторантьорството и умение за работа в екип, може да видите свободните позиции от ЙОРДАН КУРДЖИЕВ ЕТ тук: https://www.zaplata.bg/restoranti-zavedeniia/plovdiv/434080/gotvachi-ki-topla-kuhnia/ Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията, може да видите свободните позиции от ФТБ ЕООД тук:  https://www.zaplata.bg/logistika-speditsiia/plovdiv/395625/sluzhiteli-v-sklad-za-5-dnevna-redovna-smiana-zheni-i-mazhe/   Ако Вие имате опит в сферата на образованието и обичате да работите с деца, може да видите свободните позиции от Заедно в час тук: https://www.zaplata.bg/darzhavna-administratsiia/plovdiv/432481/uchitel-uchastnik-v-programa-zaedno-v-chas/ Ако Вие искате работа в международна компания с възможности за кариерно развитие, може да видите свободните позиции от Лидл България ЕООД енд КО.КД тук: https://www.zaplata.bg/prodavachi-i-pomoshten-personal/plovdiv/432908/kasier-prodavach-m-zh-prd-plovdiv-zh-k-trakiia-bul-osvobozhdenie-43/   Ако Вие имате опит в работата на кулокран и искате постоянна работа, може да видите свободните позиции от Сиенит мениджмънт ООД тук: https://www.zaplata.bg/arhitektura-stroitelstvo-i-gradoustroystvo/plovdiv/404869/kranist/   Ако Вие имате опит в сферата на производството и искате работа в сплотен екип, може да видите свободните позиции от Би енд Би Проджект ООД тук: https://www.zaplata.bg/proizvodstvo/plovdiv/433819/operator-lentootrezna-mashina-metalni-konstruktsii/   Ако Вие искате работа в стабилна и развиваща се компания, както и постоянен трудов договор, може да видите свободните позиции от Корпоративна Социална Отговорност ЕООД тук: https://www.zaplata.bg/proizvodstvo/plovdiv/434245/operator-na-mashina-s-tspu/   Ако Вие имате опит в сферата на ресторантьорството и искате постоянна работа, може да видите свободните позиции от Бар ЕООД тук: https://www.zaplata.bg/restoranti-zavedeniia/plovdiv/433832/gotvach-ka-i-pom-gotvach-ka-shpiker-mozhe-i-bez-opit/   Ако Вие имате опит в ИТ сферата и владеете отлично английски език, може да видите свободните позиции от IESF AG тук: https://www.zaplata.bg/software/plovdiv/432973/junior-expert-in-codeigniter-with-api-development-experience/   Ако Вие имате умения за работа с апарати за МИГ/МАГ и ТИГ заваряване, може да видите свободните позиции от Михамакс Инженеринг ООД тук: https://www.zaplata.bg/remont-serviz-poddrazhka/plovdiv/423090/zavarchik/ Ако Вие имате опит в сферата на административните дейности, може да видите свободните позиции от Боради ООД тук: https://www.zaplata.bg/administrativni-deynosti/plovdiv/432232/spetsialist-snabdiavane/   Ако Вие имате опит в ИТ сферата и искате сигурна работа, може да видите свободните позиции от Веро Скафолдинг ЕООД тук: https://www.zaplata.bg/software/plovdiv/431833/ios-developer-m-f-plovdiv/          
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии