Търсене  

Как да бъдем мотивирани на работното място

Публикувано от: Zaplata.bg
13 Февруари, 2019 г.
Как да бъдем мотивирани на работното място
Снимка: shutterstock

С времето много хора губят желание за работа, а рутината дава усещане за заседналост и липса на развитие. Това е съвсем естествен процес, който обаче подлежи на управление и корекция. Влияние може да се постигне както от страна на работодателя, така и от служителите, които преживяват това.

Какво би ни мотивирало на работното място

За да се запази нивото на мотивация в желаните норми, работното място трябва да подсигури на трудещите се няколко конкретни привилегии. С тяхна помощ ще се задържи на нужното ниво стимулът да се ходи на работа. Те са както следва:

Как да се разбираме с колегите

Както споменахме само преди миг, атмосферата в офиса е от много голямо значение, за да бъдем удовлетворени от работата си. За да постигнем това е важно да се разбираме не само с мениджърите, но също така и с колегите.

Приятелското отношение между последните прави трудностите във фирмата доста по-лесни за превъзмогване. Да не споменаваме за това, че така можем винаги да разчитаме на съдействие и помощ от тези, които са около нас.

Добрите отношения с останалите, които работят в офиса, ни обещават пълноценно прекарване на обедните почивки и на моментите, в които сме по-свободни при липса на работа. Кой не би се радвал да прекарва повече време сред приятели?

Каква среда би ни позволила развитие

За да се постигне развитие, трябва да сме в среда, която по един или друг начин представлява интерес за нас. Това може да включва заетост по специалността или пък практикуване на професия, която ни е хоби.

Ако това се комбинира с едни здравословни отношения с останалите в офиса, това вече е формула за успех. Не бива да се подценява и самия просперитет на компанията, тъй като това е от голямо значение.

Как Zaplata.bg помага в избора ви

Ако все пак не успявате да намерите удовлетворение на работното си място, трябва да обмислите възможността да започнете нова работа. Zaplata.bg може да ви бъде от голяма полза, като ви дава актуална информация за всички налични свободни работни места във вашата сфера.

Можете да намерите нещо, което представлява интерес за вас, а това е само първата стъпка към промяната. Тук можете да се свържете с работодател, а ако всичко мине гладко, бихте могли да започнете на ново място.

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Как да се избавим от стреса на работното място?
Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве. Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не. Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място: Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол. Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си   Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви.  Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.  
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии