Търсене  

Интервю за работа - съвети за 2019

Публикувано от: Zaplata.bg
14 Януари, 2019 г.
Интервю за работа - съвети за 2019

Интервюто за работа е последната стъпка, която трябва да преодолеете по пътя към бленуваното работно място. Обикновено до тук стигат съвсем малка част от кандидатите за работа, така че самият факт, че са ви извикали за да разговарят с вас лично е един много добър знак.

 

Как да ги спечелим на интервю за работа

След като сте били поканени на интервю с потенциален работодател, това означава, че нещо във вашето мотивационно писмо и професионална биография се е харесало на вашите бъдещи шефове.

 

За да се справите успешно и с тази последна задача и за да получите желаната работа, трябва да покажете интерес към дейността на фирмата, в която кандидатствате.

 

Трябва да сте наясно с важните събития, които определят тенденциите на световните пазари през съответната година. Съветите за 2019-та година са да покажете възможно най-много от своите умения и да разчитате по-малко на университетската си диплома.

 

Все повече се обръща внимание на личните умения, тъй като нараства броя на притежателите на диплома за висше образование, които не притежават необходимите качества за да пробият в дадена област.

 

За какви въпроси да се подготвим предварително

Най-добрият съвет е да се запознаете с дейността и проблемите на фирмата. По този начин няма да се подготвяте за това да отговаряте наизуст на даден въпрос,а вместо това ще можете да обсъждате и дискутирате за различните трудности и тяхното преодоляване.

 

Хубаво е да умеете спокойно да дискутирате евентуални въпроси за вашите очаквания по отношение на работните заплати. Отговаряйте абстрактно и покажете, че сте гъвкави и адаптивни, но и знаете собствената си цена като експерти. Това ще даде на човека срещу вас добра представа.

 

Как да управляваме езика на тялото си

Научете се да управлявате и разпознавате езика на тялото. То отговаря на много въпроси, както ваши, така и на потенциалните ви работодатели. Научете се как да заставате делово за да издавате възможно най-малко. Добре е:

 

Как Zaplata.bg помага в избора ни

С голямо разнообразие от обяви за работа, Zaplata.bg може да се окаже ваш безценен партньор в търсенето и намирането на желаната длъжност. Тук можете да добиете добра представа за това, което се търси и предлага на пазара на труда в страната.

 

 Създай CV 

Още полезни статии
Плюсове на дистанционната работа
Знаем, че няма нищо по-хубаво от това да работим от вкъщи. Не се налага да ставаме рано сутрин, да бързаме, да попадаме в ежедневни задръствания, не се съобразяваме с колегите и избягваме всекидневния шум в офиса. Плюсовете на дистанционната работа са много. Най-големият плюс е, че имате възможност да се концентрирате върху работата си вкъщи, вместо в офис. В някои от случаите работата с много хора на едно място ни разконцентрира- съответно не можем да свършим нищо полезно. Друг плюс е, че винаги ще остане време да излезете навън, да свършите някоя друга странична задача или нещо ползотворно за вас самите, тъй като работното време не е фиксирано. Няма как да не споменем и факта, че работата от вкъщи е по-доходоносна, защото така спестявате средства за транспорт, обяд, кафета или цигари. Работното облекло също е от ключов фактор, защото много компании държат на изряден външен вид.  Да, именно това е хубавото на дистанционната работа- може да работите по пижама, докато пиете сутрешното си кафе или обядвате, без да има проблем, че сте по неофициално облекло.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Как да се избавим от стреса на работното място?
Справянето със стреса на работното място е важно както за кариерата ви в дългосрочен план, така и за вашето здраве. Живеем във време, в което той е навсякъде около нас. Причините за него са много- забързан делник, нерви, недостиг на време при много задачи, мобилни телефони и какво ли още не. Ето няколко метода за успешно справяне със стреса на работното място: Обърнете внимание на някои от задачите, които може да се отразяват върху вашето ниво на стрес. Шофирате ли до работното си място по един час всеки ден или повече, чувствате ли се като "пребити" само докато стигнете до там? Има ли начин, по който бихте могли да облекчите работните си ангажименти? Имате ли нужда да се научите как отвреме навреме да казвате „Не” на определени изисквания, отправени към вас? Потърсете начини да промените начина, по който вършите нещата, особено онези, над които имате контрол. Потърсете начини да разпределяте по-добре времето си   Често пъти, стресът е резултат от факта, че нямате достатъчно време да свършите всичко, което трябва. Спрете да си губите времето в разговори с колегите или лични телефонни обаждания, изолирайте се от постоянното „сърфиране” в интернет по лични причини. И най-важното- елиминирайте всички дейности, които „изяждат” от времето ви.  Намери си някакво физическо разтоварване, което да стане част от работното ви ежедневие Можете да ходите на фитнес, йога или друг спорт. Опитайте да откъснете съзнанието си от работата като се концентрирате върху някаква дейност. А защо не започнете да правите кратки разходки през обедната си почивка – самото излизане от офиса ще ви накара да изпуснете въздишка на облекчение и за момент да се „гмурнете” в динамичния живот навън – далеч от компютъра и другите рутинни неща.  
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Всички статии