Интервю за работа - съвети за 2019
Публикувано от: Zaplata.bg
14 Януари, 2019 г.
Интервю за работа - съвети за 2019

Интервюто за работа е последната стъпка, която трябва да преодолеете по пътя към бленуваното работно място. Обикновено до тук стигат съвсем малка част от кандидатите за работа, така че самият факт, че са ви извикали за да разговарят с вас лично е един много добър знак.

 

Как да ги спечелим на интервю за работа

След като сте били поканени на интервю с потенциален работодател, това означава, че нещо във вашето мотивационно писмо и професионална биография се е харесало на вашите бъдещи шефове.

 

За да се справите успешно и с тази последна задача и за да получите желаната работа, трябва да покажете интерес към дейността на фирмата, в която кандидатствате.

 

Трябва да сте наясно с важните събития, които определят тенденциите на световните пазари през съответната година. Съветите за 2019-та година са да покажете възможно най-много от своите умения и да разчитате по-малко на университетската си диплома.

 

Все повече се обръща внимание на личните умения, тъй като нараства броя на притежателите на диплома за висше образование, които не притежават необходимите качества за да пробият в дадена област.

 

За какви въпроси да се подготвим предварително

Най-добрият съвет е да се запознаете с дейността и проблемите на фирмата. По този начин няма да се подготвяте за това да отговаряте наизуст на даден въпрос,а вместо това ще можете да обсъждате и дискутирате за различните трудности и тяхното преодоляване.

 

Хубаво е да умеете спокойно да дискутирате евентуални въпроси за вашите очаквания по отношение на работните заплати. Отговаряйте абстрактно и покажете, че сте гъвкави и адаптивни, но и знаете собствената си цена като експерти. Това ще даде на човека срещу вас добра представа.

 

Как да управляваме езика на тялото си

Научете се да управлявате и разпознавате езика на тялото. То отговаря на много въпроси, както ваши, така и на потенциалните ви работодатели. Научете се как да заставате делово за да издавате възможно най-малко. Добре е:

  • да бъдете пестеливи от към жестове;
  • да упражнявате как спокойно да отпускате ръце и крака делово;
  • да избягвате “заключване” по време на разговора;
  • да покажете желание за съдействие.

 

Как Zaplata.bg помага в избора ни

С голямо разнообразие от обяви за работа, Zaplata.bg може да се окаже ваш безценен партньор в търсенето и намирането на желаната длъжност. Тук можете да добиете добра представа за това, което се търси и предлага на пазара на труда в страната.

 

 Създай CV 


Важно умение за лидерство - умствена издръжливост
Често ли се сблъсквате със ситуации на работното място и у дома, където сте под натиск от околната среда или даден човек? Случва се и така: работата ви е критикувана със и без причина, вашите действия, ценностни и способности непрекъснато се обезценяват, вие като човек сте унижавани и т.н. Коя реакция е най-често проявяваната? Агресия, обида, безсилие пред обстоятелства, депресия и т.н. Как можете да реагирате различно? От гледна точка на психологията, терминът психическа издръжливост означава определена съпротива на човека срещу жизнения натиск. Психологически устойчивите хора не са емоционално въвлечени в ситуацията, следователно е по-лесно да се справят с извънредните ситуации на работното място, те се адаптират по-бързо към прекомерното внимание на обществото, по-лесно намират общ език със средата си. Най-важното е, че те запазват своята енергия и цялост на личността. Някой хора ежедневно са подложени на натиск от страна на шефа, колегите, роднините, а други са значими хора, свикват / адаптира се към този натиск и спират да реагира на него. Това важно умение не възниква у всички, а в малък брой от мнозинството. Какво да правим останалите? Добрата новина - менталната издръжливост може да се тренира. Способността на хората да се контролират/да издържат на удара (изберете метафората, която повече ви допада) и да не се поддават на провокациите на онези, които ги притискат, е състояние за поддържане на психическото здраве в продължение на много години. Там, където манипулацията се контролира - започва издръжливостта. Най-важното житейско умение за офиса и дома.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »
Рестартиране на кариера? Време за размисли
„Познайте сам себе си.” Платон Решихте да промените коренно дейността си, „пораснахте и надраснахте“ съществуващата си позиция, имате желание да реализирате хобито си ... Откъде да започнем? Погледнете по-отблизо себе си, внимателно слушайте гласа на интуицията си, не забравяйте за вашите желания или мечти - заемете се със самопознанието. И точно след подобно предложение, Клиентът, който беше дошъл на консултацията с цел да промени съществуващата траектория на кариерата си, каза: „Не съм склонен/на към рефлексии. Искам да обсъдим новите възможности и да предприемем действия“. Или самият той предлага начини да проучи ситуацията си: „Нека направим одит на моите таланти. Дайте някакъв вид тест или въпросник за кариерно ориентиране. ' Приятели, Гугъл ще помогне. Това не е за мен. Има въпросници, има тестове. НО! Работя с вашата индивидуалност, с уникалността на вашата личност, така че без да познавате себе си, не мога да пристъпя към истинската ви цел. И преди да зададете важните въпроси за изграждането на план за преминаване към новата Ви кариера, предлагам да разгледате следните теми: вашите интереси днес; какви ценности са важни за вас; вашите таланти; каква работна среда искате да имате; какво е състоянието на кариерата Ви днес. Тези въпроси ще ви насочат към вашите цели. Примерите за успешно рестартиране на кариерата ще започнат именно с тези размисли.
Публикувано от: Zaplata.bg
Още »