Помощник кухня, заведение за бързо хранене
І.ОПИСАНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Извършва предварителна и последваща обработка на продуктите (измиване, почистване, нарязване и др. необходими действия).
Трудови задачи и задължения, характеризиращи описанието на длъжността:
2. След доставяне на поръчаните продукти ги пренася и подрежда на определените места в склада и кухненските помещения.
3. Измива кухненските съдове, машините и съоръженията.
4. Почиства и поддържа кухненските и подготвителните помещения, хладилните и складовите помещения според изискванията на вътрешните правила.
5. Изпълнява и други конкретни задачи, свързани със задълженията за изпълнение на длъжността.
II. ИЗИСКВАНИЯ НА ДЛЪЖНОСТТА
1.Знания, умения и опит:
1.1.Вид и равнище на образованието- без изискване за степен на професионална квалификация и образователно равнище.
1.2.Трудов опит- не се изисква.
1.3.Специални умения- не се изискват
1.4.Поведенчески характеристики- умение за работа в екип.
2.Личностни изисквания към изпълнителя:
2.1.Задължителни- сръчност, съобразителност, физическа сила и издръжливост.
2.2.Препоръчителни- инициативност.
3.Основни нормативни актове, които трябва да познава лицето, заемащо длъжността- Кодекс на труда; Наредба № 16 от 31.05.1999 г. за физиологични норми и правила за ръчна работа с тежести.